Ето, че наближава сезонът на киселото зеле и другите консервирани зимни ястия, които обичаме да консумираме през студените месеци.
Киселото зеле е сред най-популярните, тъй като можем да го използваме в разнообразни ястия освен в салати.
Днес ще споделим с вас рецепта за приготвяне на кисело зеле в бидон, което винаги става перфектно.
Ето какво ще ви трябва:
- Зеле - 30 кг
- Сол - 1 кг
- Хрян - 200 г
Начин на приготвяне:
1. Зелето се почиства и отделят се първите няколко листа. Коренът се отрязва и се издълбава дълбоко, след което се напълва със сол. Зелето се нарежда в бидона.
2. Зелето може да се нарежда на четвъртини, за да запълни всички празни пространства. Хрянът се слага между зелето.
3. Зелето се натиска добре в бидона с нещо тежко. След това се залива с вода.
4. Препоръчително е да проверявате бидона всеки ден. При нужда можете да добавите още саламура.
Това е всичко - това е лесният начин за приготвяне на кисело зеле с хрян. Обезателно изпробвайте тази рецепта и се насладете на вкусната храна.
Източник: blitz.bg
Коментирай