Ето, че наближава сезонът на киселото зеле и другите консервирани зимни ястия, които обичаме да консумираме през студените месеци.

Киселото зеле е сред най-популярните, тъй като можем да го използваме в разнообразни ястия освен в салати.

Днес ще споделим с вас рецепта за приготвяне на кисело зеле в бидон, което винаги става перфектно.

 

Ето какво ще ви трябва:

- Зеле - 30 кг

- Сол - 1 кг

- Хрян - 200 г

Киселото зеленце се топи в устата, ако в бидона сложите тази подправка

Начин на приготвяне:

1. Зелето се почиства и отделят се първите няколко листа. Коренът се отрязва и се издълбава дълбоко, след което се напълва със сол. Зелето се нарежда в бидона.

2. Зелето може да се нарежда на четвъртини, за да запълни всички празни пространства. Хрянът се слага между зелето.

3. Зелето се натиска добре в бидона с нещо тежко. След това се залива с вода.

4. Препоръчително е да проверявате бидона всеки ден. При нужда можете да добавите още саламура.

Това е всичко - това е лесният начин за приготвяне на кисело зеле с хрян. Обезателно изпробвайте тази рецепта и се насладете на вкусната храна.

Източник: blitz.bg