Бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отпраши за британската столица на борда на самолет на нискотарифната компания „Rayanair“ с полет FR 1731.

 

Пътниците от самолета далеч не оприличиха постъпката му като евтин пиар трик или чиста проба популизъм, дори напротив – останала доволни от това, че човек от висшия ешелон на властта дели „едно купе“ с тях и не се надува като пуяк.

Доброто впечатление бе допълнено и от безупречния син костюм на Кирил Петков, за който, ако се съди по кройката и плата, е шит по поръчка.

 

Кирил Петков засечен на нискотарифен полет

На въпрос какво води Кирил Петков към Лондон, той отговорил шеговито: „Business and pleasure“ (Работа и удоволствие). Не пропуска да допълни лаконично, че го очакват държавни дела и преговори, без да дава допълнителни пояснения. Отбелязва обаче, че в съботната вечер ще гледа мюзикхола „Мулен руж“ в театър „Пикадили“ в Уест Енд.

 

И този път Петков не бил придружаван нито от съпругата си, нито пък от децата. По време на полета той не само запазил ведрото си настроение, а дори разменил по няколко думи с любопитни пътници, дошли да се запознаят с него. Английските стюардеси недоумявали как на борда на евтиния полет се води бивш премиер.

 

Петков останал в Лондон за уикенд, след което отпътувал към Брюксел по държавни дела.

Източник: Уикенд