Коледа успя да събере Кирил Петков с най-голямата му дъщеря – Ванеса, след повече от година раздяла. Семейство Петкови си организирали фамилен рейд в Канада, където се събрал целият род на съпредседателя на ПП и съпругата му Линда. Изключение направил само бащата на експремиера Петко Петков, по-известен като „татко Петко“.

 

Ванеса долетяла от Ню Йорк, за да отпразнува Бъдни вечер и Коледа с родителите си, двете си сестри – Ема и Ани и баба си Венета. Тя от години учи в САЩ, а вече и работи там. Това е и причината, поради която не се е виждала с баща си от времето, в което бе премиер, разкриват близки до фамилията.

 

Кирил Петков видя дъщеря си след година раздяла

За последно двамата се срещнали през май, м.г., когато Петков кацнал във Вашингтон на двудневна визита, а Ванеса долетяла с полет от Голямата ябълка, за да се види с именития си родител за два дни.

 

Тя обаче не успяла да пристигне в родината си за представянето на книгата на майка й Линда Петкова „Кулинарният свят на Линда“, дебютирала на родния пазар с издания на два езика – английски и български. Книгата била изненадата за бащата на Линда – Джордж на втория ден от Коледа. Всички се събрали при Джордж, спазвайки дългогодишната традиция.

 

Тъй като татко Петко е в лоши отношения с бившата си съпруга Венета, той никога не пътува с фамилията. Двамата не поддържат общо домакинство и от години са в хладни отношения. Поради тази причина по празниците Петко Петков не заминал с фамилията на сина си при съпругата си Венета и така не се срещнал и с внучката си Ванеса.

Източник: Уикенд