Все още трепери за живота си

Килърът на Митьо Очите – Радослав Димитров бе покосен от инфаркт.

Припомняме, че като част от бандата на Божидар Кузманов – Кравата, той участва в кървавата престрелка с несебърския мафиотски бос Димитър Желязков – Митьо Очите в ресторант „Фор Ю“ в Слънчев бряг през лятото на 2016 г.

Тогава той прониза Очите с три куршума в гърба и едва не го уби.

Килърът на Митьо Очите оцеля като по чудо, но…

Димитров бил покосен от инфаркта преди няколко месеца, но лекарите го върнали от Онзи свят като по чудо. Той бил открит в критично състояние, но изглежда навременната намеса на специалистите му е била от полза. Възстановяването на килъра на Митьо Очите след прекарания инфаркт на миокарда, продължило близо месец. Причина за това била изцяло блокираната коронарна артерия, което възпрепятствало достигането на кръвта до сърцето.

Запознати със състоянието на плевенския бандит коментират, че към днешна дата здравословното му състояние не е цветущо. Той все още говори доста трудно, а придвижването му става едва-едва. В този ред на мисли никой не вярва, че Радослав Димитров би могъл да се върне отново към бойните спортове.

На 8 юни преди 6 години той бе сред главните действащи лица в свирепото гангстерско меле между бандите на Митьо Очите и Божо Кравата в ресторант „Фор Ю“ на Слънчака.

Тогава несебърският Ал Капоне нахлу с повече от 30 гарда на Аркус Сигурност в заведението на Божо Кравата, за да се саморазправи с него.

Желязков и гавазите му обаче бяха засипани с дъжд от куршуми от хората на Кузманов. Вероятно си спомняте, че Митьо Очите излезе буквално на решето от престрелката и оцеля като по чудо, след като инкасира цели 11 куршума в тялото си.

Бронежилетката му спря голяма част от куршумите, насочени срещу него, но не и тези, пуснати от плевенчанина Радослав Димитров.

По време на процеса в Специализирания съд, който така и не завърши стана ясно, че плевенчанинът е изстрелял цели 3 куршума в гърба на несебърския Ал Капоне. В същото време той лазел кървящ по земята, тъй като вече бил уцелен от още няколко от вражеските патрони.

Разследващите обаче така и не успяха да открият пистолета на Радослав Димитров. Поради тази причина и показанията на свитата на Митьо Очите, които твърдяха, че именно той е стрелял срещу него, не хванаха място.

Плевенчанинът все пак се озова в зандана, а според мнозина животът му щеше да бъде кратък при условие, че Митьо Очите оцелее.

След серия операции в Бургас и Истанбул, животът на Желязков, който бе приведен в медицинска кома за дълго време, бе спасен.

Несебърският Ал Капоне обаче и до ден днешен ходи с патерици. Освен това е с увредени бъбреци и уретер.

Според мълвата Димитров рухнал психически след като до него стигнала мълвата, че Очите обещал 50 хиляди евро премия за главата му.

Тъй като се страхуваше за живота си, той не лежа в зандана в Бургас, а в този в Стара Загора, преди да бъде пуснат под домашен арест година след стрелбата.

След неуспешния опит да ликвидира Митьо Очите в гръб обаче, здравенякът така и не успял да се адаптира към живота.

Той буквално се поболял от притеснения, че ще го застигне вендета заради това, че е превърнал несебърския Ал Капоне в инвалид.

Дълго време той дори не смеел да си покаже носа навън, тъй като си внушавал, че го следят.

Източник: Уикенд