Спортният журналист Камен Алипиев, по-известен като Кедъра, се връща на екран четири години, след като бе изритан от БНТ. Този път обаче той ще грейне в ефира на bTV. Няма обаче да се занимава с новини, а ще е капитан на отбор в предаването „Аз обичам България“, а негов конкурент ще е Александър Кадиев.

 

На страницата си в социалната мрежа Фейсбук, Алипиев разкри, че се впуска в ново предизвикателство. Шоуто тръгва след броени дни, но за момента все още не е съобщена официално стартовата дата.

 

При все, че Кедъра бе една от звездите на БНТ, той се раздели с медията преди малко повече от 4 години, след като бе оглавена от Емил Кошлуков. Публична тайна е, че той бе сред противниците на новия началник и дори даде няколко интервюта срещу него, така че развоят на събитията бе съвсем очакван. Според официалната причина, договорът на Алипиев бе прекратен поради липсата на висше образование, което било задължително за заеманата от него длъжност. Той бил завършил семестриално НСА, но е бил взел държавния си изпит.

 

Бил в болнични, когато го отстранили от длъжност и го уведомили, че вече е безработен, с писмо, изпратено по пощата. Малко преди да бъде освободен обаче, Кедъра все пак се е явил на държавния изпит, който взел с отлична оценка, което означава, че в момента на уволнението му, е отговарял на изискванията. В началото на януари стана ясно, че след продължилото 4 години съдебно дело, Алипиев все пак е успял да осъди БНТ на последна инстанция заради отстраняването му от работа. Сега той се завръща на малкия екран, но при конкурентната bTV.

 

Конкурентът му Александър Кадиев на практика работи в две предавания, тъй като е водещ и на викторината по bTV „Кой да знае?“. Водеща на „Аз обичам България“ ще е Алекс Сърчаджиева. Припомняме, че през 5-те сезона на шоуто, излъчвани преди Нова тв допреди 7 години, един от капитаните на отбори бе житейският й партньор Иван Ласкин, който почина преди пет години. Сега символично любимата му поема щафетата на патриотичното състезание от него.

 

За момента не е съобщено кои ще са новите участници в двата отбора, които ще се съревновават в знанията си за родината. Несъмнено ще са популярни личности от различни области, които ще се сменят във всеки епизод.

Източник: Уикенд