Kaufland дава началото на нова вътрешна инициатива за служителите - К–Fit. Тя цели да подкрепи активния и здравословен начин на живот сред екипа на компанията и е в отговор на стратегията й за грижа към служителите и налагане на най-добрите работодателски практики. Програмата включва различни семинари на тема движение, правилно хранене, сън, както и тренировки и групови активности. В рамките на инициативата Kaufland ще даде възможност и на най-смелите служители да постигнат истинска мечтана промяна с предизвикателството K-Fit Challenge.

Програмата К–Fit стартира с вдъхновяващи лекции. Първата бе на тема „Митове за движението“, проведена от Златин Петков, кинезитерапевт и професионален спортист. Втората лекция бе на тема „Основи на храненето“, водена от корпоративния уелнес специалист Сами Хосни и неговия колега Ивайло Секулички. По време на лекциите служителите имаха възможност да дискутират темата за здравословния начин на живот, както и да получат ценни съвети от специалисти в областта. Като част от програмата на регулярна база ще се провеждат още много различни физически занимания, а за тези, които имат желание за по-активно движение, ще има и туристическа част с организирани походи и планински разходки.

Kaufland дава възможност на служителите да постигнат истинска промяна с инициативата K-Fit Challenge. Тя е с продължителност 6 месеца, като в нея ще могат да се включат определен брой участници. Те ще работят за постигането на мечтаните от тях резултати чрез подкрепата на професионални треньори, специалисти по хранене и психолози. Комисия от специално избрано жури ще следи за напредъка на участниците, като за тримата служители, постигнали най-голяма промяна, компанията ще осигури специални награди. Целта е да ги стимулира и подкрепи по пътя напред, както гласи и слоганът на кампанията „Предизвикай себе си! Тялото постига това, в което умът вярва!“.    

За да предостави пълна информация на участниците, лидерът в ритейла ще създаде и специален вътрешен канал, който ще даде възможност на служителите да се информират за всички новости от програмата, както и да обменят опит, идеи, рецепти и да се предизвикват един друг по време на своето участие.

 

 

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 55 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.