Независимо от усложнената метеорологична обстановка и проливният дъжд по-рано днес, екипът на Kaufland България успя пръв да реализира доставка на част от спешната помощ за пострадалите от тежките наводнения в Община Царево. Над 5000 са дарените бутилки минерална вода от собствената марка на ритейлъра K-Classic. Помощта беше предадена на екипа на Българския червен кръст на място в пострадалия район и предстои да бъде разпределена сред нуждаещите се.

„Благодарна съм на колегите от филиалите ни в Бургас, че успяхме да реализираме бързо тази важна доставка от питейна вода. В непрекъсната координация сме с нашите дългогодишни партньори от БЧК и сме в готовност да откликнем при необходимост от доставки на още питейна вода и храна в следващите дни“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България.

Най-големият ритейлър у нас е традиционен участник в дарителски акции в полза на обществото, както на национално, така и на европейско равнище. С направеното дарение компанията засвидетелства дълготрайния си ангажимент за подкрепа на местните общности в България.

 

 

Kaufland България достави първите 5000 бутилки питейна вода на пострадалите от наводненията в Община Царево

Kaufland България достави първите 5000 бутилки питейна вода на пострадалите от наводненията в Община Царево - Снимка 2

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.