“Решенията какво, как, кога да се случва не се вземат в кабинета на Терзиев, а в офисите на Иво Прокопиев”, изригна във фейсбук общинският съветник Карлос Контрера.

 

По думите му босът на кръга “Капитал” успява да назначи свой съдружник за секретар на Столична община - Адриана Попова. Тя е съдружник с Прокопиев в търговското дружество "А Дейта Про". След известна рокада същата госпожа Попова се оказва секретар на Столична община, а заместник-кметовете й козируват, твърди Контрера, питайки риторично: “Кой командва на Московска 33 - Терзиев или Прокопиев през съдружничката си?”, не сдържа гнева си общинският съветник.

 

Кабинетът “Петков” преди две години назначава Попова за зам.-министър на електронното управление. Проверка за фирмените й участия, публикувана по онова време в множество медии открива, че Адриана Попова е съдружник и с Юри Катанов, който е от Контролната комисия на "Да, България". Тя има още десетки фирмени участия с хора от този кръг. Попова е бивша съпруга на Илия Кръстев, който сега е съпруг на Юлиана Плевнелиева. Адриана Попова е била директор на "Летище Пловдив", където преди няколко години Иво Прокопиев имаше дял. Изобщо, Попова е сред най-близките и доверени хора на разградския ДС наследник. 

 

“И сега какво се оказва, че Промяната в София е вкарване на олигархията в управлението на столицата официално през парадния вход! Няма що - кръгът "Капитал" управлява София. Разбира се, "добрите медии" на "честните и почтените" нямат нищо против - щом е от техните може. Двойни стандарти, лицемерие, точно в стил  Христо Иванов”, категоричен е представителят на ВМРО в СОС.

 

“Необяснимо за мен е как Адриана Попова е била назначена за секретар на Столична община буквално от нищото. Говори се за конкурс, набързо проведен, апокрифно проведен, т.е. направен за Попова. Ама има ли въобще такъв? В него не знам да са участвали общински съветници. Обаче явно е "успешен", защото правилният човек се оказва на правилното място като резултат. Прозрачност? Това ли ви е Промяната?”, хвърля светлина върху сенчестото назначение Контрера.

 

Той дава и морална оценка на рокадата в Столична община:

 

“Да напомням ли, че секретарят на една община е пряко отговорен за изборите?

Помня как и Спаси София, и Демократична България говореха, че тези нагласени конкурси за висши държавни длъжности ще бъдат като практика забравени. Дали? Кой и как кадрува в Столична община? Има и други "експерти", попаднали във възлови дирекции без конкурси. Прозрачно, честно и почтено!

 

Така че не се сърдете (много) на кмета Терзиев. Олигархията му назначи опекун, консилиери един вид, да управлява вместо него. Говори се усилено, че същата госпожа Попова е в основата арх. Любо Георгиев да се скара с Терзиев. Говори се, че без нейно съгласие назначение е невъзможно. Сивият кардинал на Промяната в София е ортак на Прокопиев и "Капитал". Казвам го, за да знаете кой ви управлява и защо се случват или не се случват някои неща в София”, обобщава той.

 

“Искахте промяна, получавате олигархията в цялата и розово-лилава прелест. Честито!”, завършва статуса си Карлос Контрера.

Източник: crimesbg.com