Шестгодишно дете бе блъснато от товарен автомобил в сунгурларското село Прилеп. Момченцето е загинало на място. По информация на БНТ след саморазправа с роднините на детето шофьорът също е убит. Инцидентът е станал малко около 15:30 ч.

По първоначални данни детето внезапно пресякло платното за движение, когато 57-годишният шофьор от Аксаково го блъска. Детето е от Ветрен. 

Своевременно към мястото на инцидента се отправили близки роднини на момченцето, които празнували в близост. По думите на спътник на 57-годишния мъж е започнала саморазправа. Свидетелят успял да избяга и е откаран със случаен транспорт извън с. Прилеп, откъдето успява да сигнализира на тел. 112.

Дошлите на място полицейски служители констатирали смъртта на 57 годишния водач, който бил вътре в камиона. По случая е образувано досъдебно производство. Към момента се извършва оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача.

Камион уби 6-годишно дете в село Прилеп, роднини пребиха шофьора, открит е мъртъв

Снимка: Флагман

До приключване на огледа пътят през Ришкия проход е затворен. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Регулирането на движението се осъществява от служители на "Пътна полиция" при Районно управление - Сунгурларе.

Има задържани 7 души, трима са роднини на детето. 

На място се разполагат сили на Жандармерията. Прокуратурата ще е безкомпромисна към извършителите на убийството", коментираха от държавното обвинение в Бургас.

Източник: dir.bg