Камера за видеонаблюдение на 5-звездния хотел „Ол сийзън резиденс”, помещаващ се на площад „Оборище“ в баровския столичен квартал „Бояна“ в полите на Витоша, може да е заснела предполагаемия убиец на Алексей Петров, отбелязват криминалист, ангажиран с разследването на екзекуцията.

 

Рано сутринта на 16 август – денят, в който Трактора беше застрелян по обяд, по време на планинска разходка към станцията на лифта „Бай Кръстю", мръснобял джип „Лексус”, навярно оборудван с фалшиви регистрационни табели, е стоварил на площадчето в кв. „Бояна“ висок около 190 см. мъж с брада и с лъскави камуфлажни дрехи, носещ огромна раница. Мъжът е свалил от багажника на джипа планинско колело в зелени нюанси с огромни гуми, след което яхнал велосипеда и тръгнал нагоре в планината с него.

 

Твърди се, че камерата на хотел „Ол сийзън резиденс“ е запечатала лицето на мистериозния здравеняк. Запознати разкриват, че полицаи вече са иззели видеозаписа и са разпитвали служители от хотела. От МВР настояли да им бъдат предоставени записите от охранителната камера с месец назад, но се оказало, че те били изтрити наскоро.

 

Камера на 5-звезден хотел уловила лицето на убиеца на Алексей Петров

Въпреки предупрежденията от топ полицай, на когото вярваме и уважаваме професионализма му, публикуваме данни от течащото разследване поради опасения, че то може да бъде потулено „отгоре“.

 

Смята се, че в поръчковото убийство на Алексей Петров, са участвали поне трима наемници, подготвяли екзекуцията поне няколко седмици, най-вероятно и месеци, проучвайки внимателно обичайния му маршрут при ежеседмичните му планински разходки.

 

Убиецът чакал появата на Трактора в района на Драгалевския манастир, край пътеката за лифта „Бай Кръстю". Криминалистите все още спорят как точно е ликвидиран бившата барета, но надделява версията, че убиецът е дебнел от заслон и е произвел първия изстрел с три възможни оръжия – пушка флоберка, автомат „Калашников“ или сръбски автомат „Застава“. Всички изброени оръжия са с куршуми с калибър 7.62х39мм., с каквито е застрелян Алексей Петров.

 

Той е уцелен с два или три куршума, а любовницата му Мирослава е била ранена от рикоширал патрон. Първият куршум е попаднал в слепоочието на Трактора но макар вече мишената му да е била мъртва, убиецът е пуснал и контролен изстрел от близко разстояние, който буквално е откъснал главата на Алексей Петров от шийните прешлени и трупа. Заради това Трактора бе погребан в затворен ковчег в четвъртък.

 

Камера на 5-звезден хотел уловила лицето на убиеца на Алексей Петров - Снимка 2

Все още липсва официална информация дали са открити гилзи. Според запознати до момента ченгетата не са открили нищо. Свидетели дават противоречиви показания, някои говорят, че са чули 5 изстрела, без обаче да са имали пряка видимост.

 

Нито един от тримата охранители на Алексей Петров не е видял убиеца. Гардовете са били на повече от 50 метра от началника си, който изрично ги инструктирал да го следват от по-далечно разстояние. Простреляната Мирослава Михайлова обаче е видяла убиеца. Тя го е описала като въз основа на нейните показания вече е направен фоторобот. Тя все още се лекува в „Пирогов“ като пред стаята й дежурят двама въоръжени полицаи.

 

Според показанията на рехабилитаторката от Правителствена болница, убиецът е бил висок над 185 см., мускулест и атлетичен, бил е облечен в камуфлажни дрехи и е носел шапка на главата си. Описанието на Мирослава се засича и с портрета на килъра, обрисуван от други

 трима свидетели, разхождали се в планината, които видели мъж на колело да се оттегля, въртейки педалите с висока скорост. Смята се, че велосипедът е бил електрически.

 

Камера на 5-звезден хотел уловила лицето на убиеца на Алексей Петров - Снимка 3

Два са възможните маршрута за оттегляне, които е използвал наемникът, застрелял Алексей Петров, твърдят криминалистите. Пътят на бягството на килъра е минал или през

 Владая или през пернишкото село Кладница, преминавайки през Железница. „Това са двата най-вероятни маршрута за бягство, тъй като убиецът е искал да избегне полицейските пунктове и охранителни камери на частни имоти, които изобилстват в другите възможни маршрути за оттегляне.

 

Смята се, че оттеглянето на убиеца е продължило поне 30-40 минути, докато стигне до Владая или до Кладница. След това е продължил с автомобил, а негови съучастници са прибрали велосипеда.

И макар да има надежда, че камерите на „Ол сийзън резиденс“ може да са уловили лицето на килъра, с което разполагат ченгетата, опитни криминалисти, са скептични, че има шанс извършителят да показното убийство да бъде открит, още повече арестуван.

 

Те са категорични, че убиецът е действал професионално и в никакъв случай не изпълнява за пръв път мокра поръчка, както и че не е бил самостоятелна бойна единица, а е действал в екип.

Източник: Уикенд