При все, че Калин Врачански е един от секссимволите на родните кино и театър, не разчита само на чара си, а влага и огромна доза талант и труд в ролите си на сцена и пред камерите.
 
След като се появи в пилотното издание на „С Рачков всичко е възможно“, мнозина се запитаха дали не се захваща с риалити шоута и забавни предавания. Той обаче е категоричен, че намира работата си за много по-интересна от тях и засега няма такива намерения.

Не крие, че по нашите географски ширини актьорите не могат да си позволят лукса да заложат само на кино или театър, затова им се налага да съчетават и двете.
Поради факта, че времето все не му достига, често закъснява, но пък за сметка на това предупреждава хората, с които работи, за да са подготвени.

И той като останалите си колеги не е застрахован от травми на сцената и е имал не една и две такива. Най-дългият период, в който не е работил, са шестте месеца в казармата, след завършването на НАТФИЗ. Не крие, че не е привърженик на наборната служба и допълва, че ако някой иска да бъде професионален войник, трябва да му бъде заплатено подобаващо.

Изключвайки казармата, Калин Врачански споделя, че е от малцината щастливци, имали късмета да работят това, което искат и обичат.
Споделя, че до края на живота си ще е благодарен на Никола Гълъбов, който вече е покойник. Той е човекът, научил го на това какво трябва да е поведението на актьора в театъра и в обществото. 
Има немалко приятели сред актьорите, но посочва само две имена – това на Краси Ранков и Асен Блатечки.
 
Що се отнася до ковид периода не крие, че му било много странно да вижда полупразни салони и хора с маски. Свен това неизвестността какво ще се случи утре го сривала тотално. Разочарован е от това, че у нас никой не направи опит да подпомогне хората на свободна практика.
За щастие не му се е налагало да тегли заем по време на пандемията. 

Твърди, че не е скъсал връзка с родния си край – роден е в Червен бряг, а е израсъл в Роман, но ходи там все по-рядко.
Почива си, когато е в компанията на приятелите си, допълва, че това го зарежда с енергия. 

Това, което го ядосва в последно време, са политическите настроения и най-вече фактът, че като народ сме примирени и позволяваме да ни се подиграват. Неприятно му е, че дори и след влизането ни в ЕС, продължаваме да сме една от най-бедните държави.
Гневи се и от постоянното натякване, че ни очаква много тежка зима. 

По отношение на грижите, които полага за външния си вид, Калин Врачански посочва, че много внимава с какво се храни. За една от ролите му във „Вила Роза“ му се наложило да напълнее 10 килограма, които после смъквал в продължение на 6-7 месеца.

Разкрива, че прощава, но пък не забравя кой какво му е причинил. Като своя слабост, от която се дразни и самият той посочва наивността си. Заради това му се налага по-често да е сдържан в реакциите си към непознати хора, заради което му се носи славата на недостъпен.

Много пъти се е влюбвал от пръв поглед и допълва, че ако е била споделена е продължавала дълго време, а ако ли не – седмица-две.
Категоричен е, че не е привърженик на брака. Според него двама човека могат да живеят чудесно и да имат деца, без да са женени. 

С приятелката му Александра са заедно от пет години и посочва, че ако дойдат деца, няма да ги върнат. За щастие никой от двамата не страда от „болестта“, наречена ревност. 
Източник: Уикенд

Калин Врачански: Хората ме мислят за недостъпен, защото…

Калин Врачански: Хората ме мислят за недостъпен, защото… - Снимка 2