Самолетната компания "Уиз еър" поднесе горчиво разочарование на клиентите си като в същото време ги хвърли в шок.

 

Полетите им от София до летище Лутън в Лондон и обратно, бяха анулирани изненадващо. При това авиопревозвачът не е сметнал за нужно да посочи каквато и да било причина.

 

От летище София потвърдиха за отменените полети и посочиха, че авиокомпания "Уиз еър" поднася своите извинения, без обаче да посочат причината за случващото се. Анулирането бе отразено на сайта на летището, а на пътниците им се наложи да направят презаверка на билетите си за други дати.

 

​​​​​​​Какво става с "Уиз еър"? Отмениха без обяснение всички полети за Лондон

Припомняме, че наскоро ГД ГВА изиска от авиокомпанията план, чрез който да бъдат преодолени отменените полети и закъсненията. На срещата, която се проведе през този месец между Анелия Маринова – главен директор на ГД ГВА и представител на авиокомпанията стана ясно, че жалбите, получени от пътници на "Уиз еър" само от началото на тази година, са над 500. Авиокомпанията е обработила повече от 200 от тях.

 

Представителите на "Уиз еър", присъствали на срещата, са поели ангажимент да разгледат всички жалби. В крайна сметка двете страни успели да се договорят за провеждане на редовни срещи, като целта им е навременен обмен на информация. Освен това предстои да бъдат разгледани коригиращите мерки, предложени в плана, чрез които да се справят със ситуацията на летищата.

Източник: lupa.bg