Актрисата Диана Димитрова побесня, след като прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигнала й за престъпление от общ характер.

 

В постановлението се казва, че след внимателен анализ на материалите по проверка поотделно и в тяхната съвкупност, е констатирано, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер. Решението е на прокурор Иво Боев.

 

Освен показанията на актрисата по случая са разпитани Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. От постановлението става ясно, че Вергов е човекът, нанесъл ритника в лицето на Димитрова. Случката се разиграла през 2017 г., но досега Димитрова не бе посочвала конкретно име.

 

Каква мръсотия написа Диана Димитрова на 15-годишната дъщеря на Юлиан Вергов

От показанията на Димитрова става ясно, че двамата с Вергов имали интимни отношения. Той бил бесен заради телефонен разговор, проведен между двамата предишната вечер. В гардеробната, освен Димитрова, била и Велина Павлова, но тя напуснала, щом Вергов дошъл. Именно тогава актьорът я блъснал в стената и тя паднала, а след това й нанесъл няколко ритника, единият от които в лицето и напуснал помещението, псувайки я.

 

Други хора от екипа й помогнали, а гримьорката я напръскала със спрей, за да не остане подутина по лицето й. Няколко минути по-късно Димитрова разговаряла с Милошев, който я убедил да не подава жалба, за да не навреди на продукцията. Заради това тя не си извадила медицинско, а само снимала синините си, които по-късно приложила като доказателство за побоя.

 

Разказът на Павлова обаче се различава от този на актрисата. Според думите й в гардеробната влязъл първо Вергов, а Димитрова дотичала след него плачейки и с размазан грим. Вкопчила се в него и започнала да се извинява, но той не й обърнал никакво внимание. След това я бутнал настрани, а Диана паднала между щендерите с дрехите. Павлова обаче е категорична, че удар не е имало.

 

Въпреки всичко актрисата продължава да настоява, че Юлиан Вергов я е ритал с всичка сила в лицето. Това пише в постановлението, подписано от прокурор Иво Боев.

 

Според показанията на Вергов пък конфликтът помежду им бил породен от факта, че той установил, че Диана Димитрова общува с дъщеря му в социалните мрежи и поискал да бъде сложен край на това.

Той обаче е категоричен, че помежду им не е имало никаква интимност и се познават само като колеги.

Актьорът изпрати до медиите дълго и детайлно писмо по случая.

 

Ето какво пише в него:

Що се отнася до случая, който се раздуха, мога да кажа следното:
До този момент не взимах отношение по темата по няколко причини.

Първо. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.
Второ. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.
Трето. Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

А и тъй като течеше предварителна проверка, не смятам, че беше редно да се манипулира общественото мнение по какъвто и да било начин. Друг е въпросът, че други го направиха и благодарение на намеци и внушения, манипулираха не само общественото мнение, а дори и самата прокуратура, която се самосезира. Затова изчаках прокуратурата да излезе със заключение, както е редно да се направи. Това стана и всички знаем резултата.

А сега за протокола:
Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала.

Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.

Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец.
Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.


Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам, всичко, което щеше да последва. А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар, да ти идва да крещиш.


И сега искам да кажа нещо много важно:
Психическият тормоз Е насилие.
Набеждаването на невинен човек Е насилие.
Лъжливите новини СА насилие.
Злонамереното уронването на авторитета (на когото и да било) Е насилие.
Клеветата Е насилие.
Внушенията без споменаване на име СА насилие.

Всяка заплаха над детето ти Е насилие.


Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.


Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск - да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност, лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите - стотици хиляди. Защото това е цената популярността. И за добро, и за лошо.


В този смисъл трябва да се научим да сме по-внимателни на какво вярваме и на какво – не. И винаги да допускаме, че има и друга история, и друга гледна точка… преди да съдим. Доколкото съм запознат, в чужбина има закони в тази посока.
Мили хора, пазете си децата!
Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши.

 

Според запознати Димитрова е отправяла недвусмислени сексуални реплики към дъщерята на Вергов и си е позволила грубо да я манипулира. Това доста е травмирало тийнейджърката, което пък на свой ред изкарало от равновесие баща й. Няколко часа по-късно Диана заяви, че ще съди актьора за клевета.

 

Тя подчерта, че не била чувала по-абсурдна и голяма гнусотия по свой адрес през последните 3 месеца. Отбелязва, че е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, ме е толкова добре „пазен от закона“, посочва тя.

 

Припомня, че по време на гостуването й в предаването „120 минути“ споделила, че той я свързал с дъщеря си и я попитал дали ще отиде на лична среща с дете на около 13 години. Димитрова отишла, подарила й две от детските книги, които е рисувала, но и това няма как да бъде доказано. Чуди се, ако наистина е това, което Вергов се опитва да я изкара днес, защо я праща при дете и допълва, че всеки човек би се усъмнил в грозните му думи.

 

Категорична е, че когато човек е открит и невинен, излиза да се защити, а не мълчи в продължение на месеци. Тя на свой ред няма какво да крие. Добавя, че цветя ще има за нейната майка, която живее зад граница и е проляла толкова много сълзи заради „един изрод“.

 

Запознати разкриват, че Вергов също ще заведе дело срещу нея за набеждаване в престъпление, уронване на доброто име в обществото и обида. Така или иначе определенията „рецидивист с психични отклонения“ и „изрод“, биха били счетени от съда като обида. Адвокатката на Вергов, популярната юристка Ина Лулчева обяви, че все още актьорът обмисля дали да предприеме правни мерки срещу колежката си.

Източник: Уикенд