Само преди дни Лара Златанова, по-известна като Кака Лара, шокира многобройните си почитатели с признанието, че е диагностицирана с рак на гърдата.

 

В навечерието на 2016 г. водещата на култовото предаване „Милион и едно желания“, остана без работа.

 

Кака Лара: Съвсем скоро ще се раздели окончателно с „натрапника“

Това пък й даде възможност да се включи в поредното издание на „ВИП Брадър“. В къщата остана два месеца, а след това пое пиар отдела на Военния театър. И сега е на щат в „Българската армия“ като ангажиментите й далеч не се свеждат само до връзки с обществеността – има и актьорски участия в някои от представленията.

 

Категорична е, че не се плаши от коварния тумор и гледа с широка усмивка на борбата си с него. Твърди, че се чувства супер. Твърди, че за нея денят, в който са й съобщили диагнозата далеч не е най-лошият в живота й и гледа на това като на късмет, че някой отгоре я напътства и я е завел в правилното време при точните лекари. За нейно щастие болестта е открита в много ранен стадий и е въпрос на време да се сбогува с целия проблем. През този месец ще я оперират и ще се раздели окончателно с „натрапника“.

 

Посочва, че дори да се наложи да й отстранят гърда, не вижда никаква драма в това и допълва, че ще се довери изцяло на преценката на медиците. Припомня съветът на лекарите към дамите – с навлизането в климактериума да ходят два пъти годишно на преглед. Категорична е, че ако й се наложи да ходи без коса, ще измисли интересен начин да представи голата си глава пред света. Подчертава, че ако човек иска да живее в драма, може да я създаде от всяко нещо, но тя не е от тези хора.

 

Признава, че макар да е участвала в редица кампании, призоваващи хората да ходят на лекар, тя самата е нехайна към здравето си. Няма обяснение защо е пренебрегвала профилактиката – вероятно от някакъв вътрешен страх. В случая обаче подчертава, че не изпитва страх и е мобилизирала всички сили, за да разкара натрапника.

 

Не е стигнала до етап да пише завещание и да се сбогува с близките си. За близките си твърди, че може и да са плакали зад гърба й, но не и пред нея, когато научили за „гадинката“.

Убедена е, че ще разкара „коварния натрапник“, тъй като е силна и мобилизирана, както и хората около нея.

 

Посочва, че е споделила публично за болестта си, тъй като нито е срамна болест, нито пък вижда причина, поради която трябва да се крие.

В заключение посочва, че занапред ще е по-отговорна към здравето си.

Източник: Уикенд