Току-що сте станала горд собственик на наистина хубав часовник. Искате да го покажете и това е прекрасно, нали. Но ние ви съветваме сега да поемете дълбоко въздух и да помислите как да носите часовника си. Несъответствието на часовника и гардероба  ще изпрати негативно послание към околните и може да изложи вашия стил. Въпреки че няма абсолютни правила, има някои общи насоки за съчетаване на вашия часовник с предпочитаното облекло.

 

Как да изберем правилния часовник за своя тил?

Съчетаването на дрехи и аксесоари е ключът към поддържането на вашето лично усещане за мода. Като дама, която се грижи за създаването на правилната визия, вие полагате големи усилия, за да сте сигурни, че всяка част от облеклото ви подхожда. За съжаление може да се затрудните при избора на часовник. Има толкова много видове и стилове часовници, че намирането на такъв, който да подхожда на останалите ви дрехи, може да бъде предизвикателство. Затова е добре да обърнете внимание на:

  • Стил на облекло

Стилистите съветват дамите, когато се опитват да съчетаят часовника си с останалите си дрехи,  да вземат предвид стила на облеклото. Ако тоалетът е официален, например, можете автоматично да пренебрегнете по-ежедневните часовници. Можете също така да забравите за спортни часовници, часовници за гмуркане и т.н. Никой от тези часовници не пасва добре на официално облекло. Не бихте носили часовник за гмуркане с малка черна рокля, нали. Затова съветът е: "намери оферта за дамски часовници"

  • Поводът 

Целта и поводът на вашето облекло често вървят ръка за ръка. Официалният тоалет има за цел да впечатли. Спортното облекло е създадено, за да ви осигури комфорт, докато тренирате или участвате в развлекателни дейности. Работното облекло има за цел да предложи външен вид, съизмерим с вида на работата, която вършите. Вашият избор на часовник трябва да отговаря на предназначението и повода на въпросния тоалет. Може би се обличате бизнес ежедневно за работа. Имате късмет - ежедневните часовници съставляват по-голямата част от предложенията. Можете да избирате от различни стилове с пълен набор от функции.

  • Цветове и материали

Цветовете и материите са най-важните фактори в избора на правилния дамски часовник. Започвайки с цветовете, различни нюанси на синьо, зелено и сиво се считат за студени цветове. Топлите цветове са червени, жълти и оранжеви. Съчетайте хладно с хладно и топло с топло. Например, сребърните каишки и гривни работят много добре със синьо и зелено. Златните са чудесен избор за тоалети с жълто и оранжево.

По отношение на материалите, обърнете голямо внимание на останалите аксесоари. Ако носите кожен колан с кожени обувки, най-подходящ е часовник с кожена каишка. Цветът може да не съвпада перфектно, но каишката на часовника трябва да е с подобен тон. И като стана въпрос за обувки, ето мястото на топ моделите за вас - https://obuvki.bg/c/damski/obuvki/na-tok

Как да разберем кой часовник ни подхожда

Часовниците се предлагат в много различни стилове, а правилният зависи от личните предпочитания. Дизайните, от които можете да избирате, включват пилотски часовник, часовник хронограф, полеви часовник, часовник за гмуркане и часовник, познат на всички - масовите модни модели. Когато решавате кой от тези стилове да закупите, трябва да имате предвид размера, формата и стила на часовника.

Когато решавате кой марков часовник да закупите, първо трябва да вземете предвид бюджета и стила си. Освен това трябва да се уверите, че купувате часовник, който е добре изработен и използва материали с изключително качество.

Къде можем да сгрешим?

Повечето хора смятат, че важната част от часовника е циферблатът, защото той ви позволява да определите часа. Каишката трябва да бъде вашият основен приоритет, най-вече защото се предлага в различни текстури и цветове. Забравете и за модните трендове - изберете стил, който отговаря на вашата личност и се вписва безпроблемно в гардероба ви.

Не залитайте и към прекалено ретро, колкото и даден часовник да има сантиментална стойност за вас. Търсете простите, но ефектни решения.