Хасковският разбойник Кръстю Кръстев, по-известен като Къци Маймуната се хвали, че е човек на бившия вицепремиер и икономически министър Асен Василев.

Не става ясно дали покрай това приятелство, но се хвалел, че само в рамките на последните шест месеца е прекарал 50 тира с контрабандни цигари през ГКПП „Капитан Андреево“, оценявани на стотици милиони. 

Източник от ъндърграунд средите посочва, че Къци Маймуната сам се хвалел с криминалния си рекорд и дори подчертавал, че вече е станал бос №1 на каналите за цигари от Турция към България и страни от ЕС.
Освен това е известно, че Къци Маймуната е близък приятел със Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата. 

Оказва се, че въпросните шестте месеца, в които Къци Маймуната е направил големи удар, са точно времето, в което харвардците бяха на власт. Интересен факт е, че ДАНС и прокуратурата го разследват, тъй като е спряган за един от най-големите тартори на мафията в Югоизточна България. Именно по този повод пуснал слуха, че е близък до Асен Василев, за да отърве кожата.

Фактът, че наскоро си купил апартамент в Монако, е достатъчно показателен за размаха на престъпната му дейност. Той закопал без никакви притеснения 3 млн. евро в жилището и дори отбелязвал, че възнамерява да живее там. Посредник на сделката е станала единствената българка с лиценз от кралското семейство в Монако, даващ й право да продава имоти в княжеството. 

До неотдавна Къци Маймуната бе сочен като един от основните играчи на наркопазара и с най-силни контрабандни възможности през границата с Турция. Около 80% от хероина влизал през зелена граница, а останалите 20 – през ГКПП „Капитан Андреево“. 
Според информацията, с която разполага ГДБОП, той купувал дрогата от турския наркобарон Мехмед Саид, с когото се познавали още от мутренските години в края на миналия век. 

Отношенията им обаче невинаги били перфектни. Така например през 1999 г. нашенецът измамил турчина с 11 кг. хероин. Заради издънката пък той изпратил свои хора в Хасково, за да го издирят и пребият. Къци надушил опасността и се укрил за известно време, а след това си платил наркотика с лихвите. След тази случка двамата възстановили работните си отношения.

Със Златко Баретата пък са семейни приятели още от началото на 90-те години. Покрай атентата срещу баретата през 20193 г. дори плъзна мълвата, че Къци ще седне на трона му. До рокадата обаче така и не се стигна и Къци Маймуната си остана тартор само в неговия вилает.
Той бе дълги години ключов фактор в наркотрафика по българо-турската граница. 
През годините е работил рамо до рамо с босове като Иван Тодоров – Доктора и Филип Найдено – Фатик. 

През 2015 г. хасковският бабаит се озова зад решетките по обвинение за подбудителство на зверски побой навръх Великден в местната дискотека. След инцидента жертвата – 36-годишният Борислав Марков – Тока, изпадна в мозъчна смърт. Според полицията основната причина за инцидента били неуредени финансови отношения. Физическият извършител на зверството бе 33-годишният Емил Митев – Фуджито, близък до баш бабаита Къци. 
Източник: Уикенд
 

Къци Маймуната човек на Асен Василев?