Журналистът Тодор Стефанов бе грубо блъскан и дърпан от охрана на клуб „illusion“ по разпореждане на управителят на клуба Пламен Кронев.

Управителят на клуб „illusion“ Пламен Кронев

Клубът е известен с това, че често е посещаван от непълнолетни, които си плащат на охраната на заведението, за да бъдат допуснати вътре и да се отдадат на забранени удоволствия. Освен това е много известно в медиите, че масово деца, които нямат навършени 18 години, са използвали дори и наркотици в затворени помещения в клуба както и редовно в социалната мрежа се качват кадри, че голяма част от тях дишат райски газ с балони, които по закон са строго забранени в България.

Причината за агресията на охраната и управителят на клуба е подаден сигнал до медията ни, че служители са изнудвани и притискани от шефа, който ги обвинява, че са откраднали пари от оборота на скандалния клуб.

Управителят на клуб „illusion“ Пламен Кронев

Наглото шефче Пламен Кронев привикало служителите си и ги затворил на сила в заведението, където започнал да ги притиска да признаят кой го е ощетил с оборота. Той ги заплашвал с побой, крещял по тях, изнудвал ги, карал ги да подписват документи, че дължат пари на заведението. Някои успяват да кажат на родителите си, които отишли на място да освобождават децата си. Агресивният собственик започнал и тях да заплашва със саморазправа. Някои от избягалите служители разказват, че вътре той гасил цигари по тялото на една от своите работнички, която плачела и молела за пощада. Според информация, която News24sofia.eu голяма част от хората, които са били в заведението са подписали документи, че дължат над 20 хиляди лева на Пламен Кронев.

Снимка: Димитър Георгиев

На мястото на инцидента пристига патрулка от 7 РУ по сигнал на майка, която успяла да разбера от синът й какво се случва зад вратите на клуба, но дошлите на място полицаите само разпитали охранителите, които пазели пред заключената врата какво става. Те си тръгнали, щом градовете казали, че клубът е затворен и вътре не се случва нищо нередно. Блюстителите на реда изобщо не проверили какво се случва вътре, където гаврата с уплашените хора продължавала по жесток начин. След подаден повторен сигнал от журналистът Тодор Стефанов идват множество екипи на СДВР, който установява в клуба 18 души, които веднага използвали момента, за да избягат от затвора, под който ги поставил наглия им шеф. Когато журналистът Тодор Стефанов отива с микрофон да потърси собственика за коментар той грубо го изгонил с думите: „Марш от тук, бе, какъв си ти„. След това насъскал срещу репортера ни як бодигард, който започнал да го влачи към изхода. Когато Стефанов му казал, че няма нужда да го блъска, мускулестият мъжага още повече се нахъсал и продължил да го блъска и бута.

Управителят на клуб „illusion“ Пламен Кронев

News24sofia.eu припомня, че управителят на клуб „Illusion“ в Студентски град Пламен Кронев е доста криминално известен на органите на реда. През 2020 година патрул на Трето районно в София е спрял за проверка джипа на Пламен Кронев на бул. “България”, а след направения му наркотест – отчел наличие на наркотик. Обиските в “Сикретс” са били предшествани от ареста на един от собствениците на нощния клуб. Тогава Пламен Кронев е задържан за 24 часа.

По-късно, при последвалия обиск в дома на Кронев, са намерени наркотици, както и пособия за шмъркане.

Управителят на клуб „illusion“ Пламен Кронев

Пламен Кронев е съдружник в “Сикретс” заедно с Гроздан Калинов и Пламен Данаилов. Освен чалготеката в хотел “Санкт Петербург”, тримата държат ресторант на 22 етаж и пиано бара “Бели нощи” в сградата на градския лидер на БСП Георги Гергов. Стопанисват също така аквапарка зад хотела и лобито на първия етаж.

Пламен Кронев е собственик и на столичния нощен клуб „Illusion“, който се намира в Студентски град. От това лято се насочи и към родното Черноморие. В курортния град – „Слънчев бряг“, Кронев стопанисва ресторант „Каручката“.

Мълвата свързва част от капиталите с бизнесмена Марин Черния. След жилището на Кронев, полицаи от Трето районно са обискирали и клуба, тъй като, докато е функционирал, нееднократно са постъпвали сигнали за помещения, които част от клиентите на клуба са използвали да си вдигнат настроението с някоя доза. Проверките в дискотеката обаче били проформа и наркотици не са били открити.

ПЛАМЕН КРОНЕВ ВЗИМА ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ЗА НАД 155 000 ЛЕВА

Управителят на клуб „illusion“ Пламен Кронев

Две свързани пловдивски фирми ще получат безвъзмездна помощ по схемата „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Дружествата са в списък с още 29 фирми.

„Сикретс смарт“ ООД ще получи субсидия в размер на 111 221.12 лв. , а „Сикретс груп“ ООД – 44 401.52 лв. „Сикретс смарт“ ООД е със съдружници Пламен Кронев, Гроздан Калинов и „Ди енд пи инвест“ ЕООД на Мария Тодорова. Кронев и Калинов пък държат втората фирма.

Те са взели под наем бившия нощен бар „Бели нощи“ в хотел „Санкт Петербург".

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: news24sofia.eu