Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков ще бъде общ кандидат на левите за кмет на Благоевград.

Последният развой на предизборната ситуация в югозападния център е, че Шушков е спечелил благословията за поста лично на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Зад неговата кандидатура ще застанат и другите фактори в лявото политическо пространство, което вещае почти сигурна победа на местните избори наесен.

Източникът твърди, че Николай Шушков бил подкрепен от Корнелия, защото с авторитета си помогнал на съпруга на червената лидерка Димитър Нинов да запази високоплатения си пост в петролния гигант „Лукойл“. Смята се, че настоящият зам.-министър на МРРБ е човекът на Румен Радев в Югозапада.

Изненада: Зам.-министър бетонирал мъжа на Корнелия в „Лукойл“, БСП го подкрепя за кмет на Благоевград?

„Ако Николай Шушков се включи в битката, останалите претенденти нямат никакъв шанс. Бившият областен на Благоевград се ползва с голямо доверие в региона, има изключителен авторитет и смятам, че не може да бъде изместен“, коментира информаторът.

Николай Шушков е заемал длъжността областен управител в периода май 2021 г. – януари 2022 г. Два пъти е бил заместник-кмет на Община Благоевград.

Шушков е дългогодишен служител в Агенция „Митници“ – бил е директор на митница-Благоевград, митница „Кулата“, РМД-София и директор на митница „Югозападна“.

Притежава богат опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

Източник: narod.bg