Ивана е от певиците, които не се нуждаят от представяне, защото едва ли има някой, който не я знае.

 

На 31 януари, тя ще отбележи поредния си рожден ден, но не можем да отречем, че и на 54 изглежда невероятно. Все още не е наясно как ще отбележи повода си и допълва, че винаги решава в последния момент къде, дали и как. Подчертава, че Ивановден за нея винаги е бил много по-голям празник от рождения й ден още от ученическите й години.

 

Ивана: Щастието ми вече не зависи от това дали до мен има мъж

Твърди, че на нейната възраст спокойно може да си позволи да не й пука кой какво ще каже за нея и е спряла да се притеснява дали ще се хареса на всички. Немалко са огорченията, които е преживяла във времето, в което бе по-подпухнала (както се изразява самата тя) и с хормонални проблеми.

 

Въпреки множеството диети, които е изпробвала в борбата с килограмите, нещата не й се получавали. В основата на проблема се оказали стресът от многото работа и преумората. Когато има време ходи на йога, а през лятото дори и тича, но като цяло го кара по-лежерно.

 

Подчертава, че не й е на всяка цена да направи ново парче, което да е актуално към дадения момент. Тя очевидно е от малкото родни певици, които си дават сметка, че възпитават вкуса у поколенията с музиката си и не може да прави компромис с качеството на песните.

Освен това е и от малкото родни изпълнители, които пеят на живо на всички участия. Твърди, че единственото, което й е необходимо да възстанови гласа си, е 7-8 часа сън. В случай, че ангажиментът е бил много тежък, се налага и да помълчи известно време.

 

Никога не е имала проблеми с композитори, автори и аранжори, тъй като всичко се урежда предварително. Многократно е изпадала в животозастрашаващи ситуации в мутренските времена, но всичко това било преди да стане Ивана.

Първият й хонорар бил в размер на 350 лв., които сега се равняват на 3 500 лв. категорична е обаче, че винаги си е заслужавала всеки лев от хонорара.

Двете с бузукарката й Стояна, са изключително близки. Твърди, че никога не е имало случай, в който да е имало напрежение за пари помежду им.

 

За дъщеря си, която тази година ще навърши 30 години казва, че е взела най-доброто от нея и от баща си. Винаги, когато разполага с време, работят заедно. Категорична е обаче, че не може да я ангажира постоянно, тъй като си има своя работа в национална телевизия.

 

За себе си казва, че е щастлива в личен план и допълва, че щастието й отдавна не зависи т това дали има мъж до нея, която да я прави цялостна. Ако прави промени със себе си, то ще са, за да се хареса на самата нея, а не на някого другиго.

Източник: Уикенд