Само в рамките на година известният журналист Иван Гарелов изпрати към по-добрия свят и двете си съпруги – журналистките Василка Гарелова и Донка Стамболийска.

 

След като бившата му половинка се спомина през миналата пролет, преди броени дни долетя страшната вест, че и втората му съпруга се е пренесла в Отвъдното. Запознати издават, че тя е издъхнала след ожесточена битка с рака.

 

Само преди два месеца, Стамболийска бе плътно до Гарелов на тържеството за 80-та му годишнина. Тогава на гостите им направи впечатление, че достолепната дама е с перука, за да прикрие следите от химиотерапията.

 

Иван Гарелов овдовя 2 пъти за една година

Гарелов обичал и двете си съпруги и до последно той се грижил за тях като истински кавалер.

Василка, която е майка на двете му деца – Калина и Стефан, издъхна през пролетта на 2022 г. от херпес в ушите. Журналистката се изявяваше в печатните медии по модни теми , се борила с проблема цели две лета. На финала дори била прикована за леглото.

 

За нея се грижела жена, наета от Гарелов. Легендарният водещ приел много тежко загубата й, при все, че отдавна били разведени и бил щастливо задомен за Донка Стамболийска.

Журналистът бил толкоз сринат от кончината й, че спазил заръката – без църковно опело, тъй като не вярвала в задгробния живот. Не искала и да бъде поставян некролог на вратата на столичния им апартамент в кв. „Младост“, който Гарелов й оставил след развода.

 

По нейно настояване на кончината й не била дадена гласност, тъй като искала хората да я помнят такава, каквато е, а не да я съжаляват. Пожелала да бъде кремирана и разпръсната над родния й Ботевград.

 

Само година по-късно със здравето я закъсала и втората му съпруга – Донка Стамболийска. Приятели на радио легендата разкриват, че Гарелов й осигурил медицински консултации с най-добрите специалисти в столицата и дори се допитал до „светила“ в чужбина. Въпреки проведеното лечение обаче, резултат нямало, тъй като ракът се оказал изключително инвазивен.

 

Двамата се радвали на хармоничен брак в продължение на 46 години. Дните им минавали, без каквито и да било скандали и препирни. Пред приятели Гарелов споделял, че Стамболийска била кръгло сираче и поради тази причина се чувствал длъжен да се грижи за нея и да й помага.

Източник: Уикенд