Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев е вярващ и не пропуска да се черкува на големите християнски празници. За Цветница белокосият политик от антуража на Румен Радев отиде на поклоннически туризъм в Солун, където присъства на празнична литургия, докосна се до мощите на великомъченик, разгледа образци на мозаечната религиозна живопис и прие причастие. Съпругата му Анета – пловдивска бизнесдама, също го придружаваше в петкорабната базилика „Св. Димитър“.

 

След литургията, съпрузите отскочили и до магазинчето за сувенири към църквата, откъдето си взели няколко икони и кандило. Във втория по големина град в Гърция, бившият служебен министър на вътрешните работи и русокосата му съпруга отделили и доста време зда шопинг, обикаляйки из най-луксозните бутици  центъра на рада.

Компания в обиколките им правила приятелска двойка, но не през цялото време.

 

Демерджиеви не само си напазарували маркови дрехи, а дали пари и на просяк, който останал изключително доволен от тях. В чашката на прегърбения клошар, двойката пуснали 7-8 евро на монети, а старецът им отвърнал „Ефкаристо поли“.

 

Това, което направило силно впечатление бил фактът, че докато щъкали из града, хванати за ръце, бившият МВР шеф и половинката му направили няколко сериозни нарушения на правилата за улично движение – вместо да пресекат на пешеходни пътеки, те прекосявали булевардите, където им падне и дори се промушвали между мантинели и ограждения. Цяло чудо е, че се разминали без санкции от гръцките полицаи, които обикновено не пропускат да накажат подобни издънки.

 

За воаяжа си до южната ни съседка Демерджиев се бил пременил в дънки, сако, марков пуловер и удобни дизайнерски мокасини. Съпругата му пък припкала из Солун с черни гуменетки, съчетани с блуза и чанта с логото на скъпарска марка. Повече от очевидно е, че семейството обожава лукса, а и може да си го позволи предвид факта, че останали да нощуват в един от най-баровските хотели на централния площад „Аристотел“.

Източник: Уикенд