Лияна Панделиева сподели коментар във Фейсбук, в който изразява недоумение и съмнения относно изказванията на адвокатите на Васил Божков. Те твърдят, че бизнесменът е бил принуден да поиска разрешение от дубайските власти, за да напусне страната.

По-късно се разбра, че собственикът на "Нове холдинг" бе изпратен обратно в България след екстрадиция от Обединените арабски емирства, като използвал директен полет на 25 август.

Истината лъсна: Защо Божков не се върна с частния си самолет

Ето и анализ на известната журналистка:

Признавам, че съм заинтригувана от факта, че Васил Божков е трябвало да поиска специално разрешение от дубайските власти, за да напусне тяхната страна, и дори е бил принуден да изчака два месеца за въпросното разрешение. Имам приятелки, които пребивават там от години и редовно пътуват напред-назад. Въпреки това реших, че може би просто не разбирам напълно ситуацията.

Скоро обаче стана ясно, че дори и целият група от журналисти с микрофони, които го посрещнаха на летището, са се оказали в същата чуденка. Васил Божков избяга от България с частен самолет, но се върна като обикновен пътник на редовен полет. И никой дори не се запита къде е неговият частен самолет, с който през 2020-та напусна България.

Истината лъсна: Защо Божков не се върна с частния си самолет - Снимка 2

В крайна сметка стана ясно, че той е пристигнал обратно без личния си самолет, защото екстрадицията му била изпълнена...

 

Източник: blitz.bg