Голямата българска актриса Искра Радева признава, че живее втори живот, след като преди две години едва успяла да оцелее от коронавируса.

 

Макар тежката битка да е била през 2000 г., тя все още се възстановява от тежкия вирус.

Късметът й се усмихва и още в студентските си години бива забелязана от режисьора Конрад  Пецолд, който я избира по снимка за индиански екшън.

 

Апостол Карамитев, в чийто клас е Искра Радева във ВИТИЗ обаче е категоричен, че все още й е твърде рано да се снима. В крайна сметка от Киноцентъра успяват да го убедят и тя заминава за ГДР, където я посреща обектът на мокрите сънища на девойките от соцлагера – Гойко Митич. Той обаче се държи джентълменски с нея като по-+голям брат.

 

Искра Радева е категорична, че каквито и слухове да са се носили през годините, тя никога не е имала нищо общо с Митич.

Тя обаче е актрисата, която най-често си партнира със Стефан Данаилов – нещо, за което останалите й колежки могат само да мечтаят. Нито веднъж обаче не се чува клюката, че помежду им има нещо повече от екранно партньорство. Освен това тя е единствената, от която съпругата му Мария Данаилова не го ревнува.

 

През 1997 г. Искра Радева напуска Младежкия театър, тъй като й писва от партийни интриги. След подаването на оставката й, тя шофира из Околовръстното в продължение на часове, за да успокои пулса си. Не страда дълго време обаче, тъй като е убедена, че няма нищо по-хубаво от свободата и независимостта.

 

Така прави своя театър „Искри и сезони“. Първата пиеса била написана специално за нея от Любомир Пеевски.

Не коментира дали към днешна дата има мъж до себе си. Категорична е, че 17-те години със съпруга й Кирил Станулов са достатъчни, за да знае, че в това прераждане е изживяла голямата и единствена любов.

 

От депресията след внезапната му смърт от инфаркт през 2009 г., я спасява работата. Той си отива само месец преди поредното голямо турне на театъра й.

Каквото и да й се случва през годините, Искра Радева не спира да се труди – няма нито едно свободно квадратче в графика й.

Източник: Уикенд

Искра Радева не е спала с Гойко Митич