Когато се завърнал от „Сървайвър“, Филип Буков изпратил изследвания до чуждестранни специалисти със запитване. В отговор получил, че най-добре би било да му бъде поставен пейсмейкър.

 

Имало риск Филип Буков да не се събуди в „Сървайвър“, пулсът му паднал до 24

Припомняме, че актьорът напусна играта именно поради сериозния здравословен проблем, макар да настоявал да остане на собствен риск в риалитито, но продуценти и лекари били категорични в решението си.

Жизнените му функции се занижили поради твърде малкото храна, която приемали, жегата и физическото натоварване. Имало моменти, в които сърцето му излизало от ритъм и нямал пулс. По принцип пулсът му е нисък, тъй като има спортно сърце, както самият той се изразява.

 

Преди да се завърне у нас, Буков изкарал няколко дни в доминиканска болница, където му вливали по 6 литра системи дневно. Той вече се е консултирал с различни родни и чуждестранни специалисти. Според чуждите специалисти сериозният проблем на актьора налага поставянето на пейсмейкър. Той обаче е категоричен, че това са пълни глупости и заключава, че е напълно здрав.

 

След като провел консултации с няколко специалисти, актьорът се доверил на роден спортен кардиолог, който му обяснил, че сърцето му има специфики и организмът му просто не е могъл да се приспособи към екстремните условия в „Сървайвър“. При направените му изследвания станало ясно, че пулсът му в покой пада до 24. Под този пулс и ако отслабне още, има сериозен риск да не се събуди от съня си. Именно това било и най-голямото притеснение на доминиканските медици.

 

Към днешна дата се чувства добре и даже се е върнал към активното спортуване – ходи редовно на фитнес, тича в парка, а в края на април откри и колоездачния сезон, както сам се похвали.

Източник: Уикенд