Потресени активисти на Алианса за права и свободи разкриват, че евродепутатът Илхан Кючюк е броил над 10 000 евро, за да повдигне дупето на любовника си Валентин Тончев в частна клиника за естетична хирургия в Истанбул.

 

Миналата пролет Валентин Тончев е изкарал десетдневен „работен“ семинар в турския мегаполис, но не за да со срещне с представители на изселническите дружества, а за да повдигне задните си части и да им придаде форма тип „праскова“.

40-годишният функционер от свитата на Ахмед Доган доброволно се е подложил на болезнена хирургическа интервенция по повдигане на дупето, а заради силните болки, които изпитвал след намесата на хирургическия скалпел в естествените гънки на задните си части, удължил с няколко дни престоя си в Истанбул, като излъгал съпругата си Милена, че е по партийни дела в град Чорлу. Целият масраф по повдигане на дупето на Валентин Тончев и възстановителния му престой в тузарски хотел в Истанбул е бил поет от Илхан Кючюк, който се е изръсил общо с около 25 000 лева.

Новото бразилско дупе на Тончев е постигнато чрез разрез на гънките на задните му части, поставяне на филъри, импланти и трансфер на собствени мазнини от други части на тялото му. Дупето на доскорошния депутат от 49-то Народно събрание е с 5-годишна гаранция и ако спихне, ще бъде напомпано отново за сметка на истанбулската клиника за пластични операции. Куриозен детайл е, че в същата клиника за естетически хирургически интервенци се е подлагала и жената на Илхан Кючюк – Йозлем, както и още няколко съпруги на деребеи около Ахмед Доган.

 

Любовната връзка между евродепутата Илхан Кючюк и „секретарката“ му Валентин Тончев датира от пролетта на 2014 г., като двамата живееха дълго време като гей двойка в Брюксел. За да официализира престоя на левента от Димитровград в столицата на Белгия и постоянното му присъствие около него, Илхан Кючюк го назначи за свой старши съветник, осигурявайки му месечна заплата от 7000 евро. Функционери на ДПС, запознати със схемите на Кючюк по източване на финансови средства от Европарламента, разказват, че Валентин Тончев е единственият от дузината назначени от Илхан Кючюк сътрудници, който не му е връщал пари под масата. Твърди се, че чрез заплати за сътрудници и провеждане на фиктивни семинари и социологически проучвания, Илхан Кючюк е съумял да отклони над 2 млн. лв. от Брюксел за десетгодишния си престой в Европарламента.

 

Заради финансовите си зулуми и раздути фактури, Кючюк е обект на проверка от европейската прокуратура. Сред сигналите, постъпили в структурата на Лаура Кьовеши, са фактуриране на кюфтета и кебапчета на единична цена от 6 лева в Кърджали през 2017 г., разкриват посветени в ганьовските схеми на 169-сантиметровия политик.

 

„Гей подвизите на Илхан Кючюк с Валентин Тончев и опитите му да вкара в кревата си и други младежи от структурите на ДПС, като дълго време бяха тема табу, но след разцеплението въпросът за внедряването на мъжката любовница на Кючюк в партийния елит дойде на дневен ред и открито беше повдигнат“, разказва функционер от свитата на Ахмед Доган.

 

Според думите му агата лично се е намесил и е зачеркнал името на Валентин Тончев като водач на две листи на АПС за предстоящите избори – тази във Враца и в София – област. Листите ще бъдат водени от Ализан Яхова и Кристина Александрова, въпреки опита на Илхан Кючюк да пробута като водач интимното си протеже.

Преди това, за да бъде харесан и одобрен от Ахмед Доган, „секретарката“ Тончев беше сред най-активните негови застъпници и даже изкара две 24-часови дежурства пред сараите в „Бояна“ и пред бившия партиен дом за регистрациите в ЦИК.

 

„Партията не може да изхранва нечии любовници – това е индивидуално задължение на всеки, който ги поддържа“, мотивирал Ахмед Доган изхвърлянето на Валентин Тончев от листите на АПС. Агата посочил и друг мотив за „разжалването“ на любовника на Илхан Кючюк – на предните избори постигнал незадоволителен резултат като водач на листата на ДПС във Враца.

 

Агресивното налагане на любовника на Илхан Кючюк – Валентин Тончев сред елита на ДПС достигна своя апогей през пролетта на 2023 г., когато парашутистът от Димитровград беше наложен след натиск, осъществен към тогавашния председател на партията Мустафа Карадайь, за водач на цели две листи на ДПС на извънредните парламентарни избори. Тогава Тончев изненадващо беше номиниран да води листата на партията в област Враца и тази в 23-ти МИР в София.

 

 

Въпреки че Тончев не успя да вземе депутатски мандат и от двете места, беше намерен начин вотът на избирателите да бъде подменен. Първо Петър Чобанов беше избран за подуправител на ДПС, а овакантеното от него депутатско място се полагаше на събралата двойно повече гласове от Валентин Тончев кандидат-депутатка от Костинброд Кристина Александрова.

 

„Тя беше привикана от Илхан Кючюк в София и заплашена, че ако не подаде заявление за отказ като народен представител, нейният мъж ще бъде арестуван по обвинения в купуване на гласове, разказва функционер от ДПС. В рамките на две денонощия още двама депесари бяха принудени да подадат декларации за отказ от народни представители, за да бъде разчистен пътят на Валентин Тончев. Тогава от депутатските си места се отказаха строителят от Етрополе Васил Николов и водачът на листата на партията в Перник Александър Несторов. По ирония на съдбата сега прецаканата от Валентин Тончев за депутат Кристина Александрова заема мястото му като водач на листата на АПС в София – област.

Източник: Уикенд