Актьорът Христо Шопов е взел решение да продаде къщата си в столичния квартал „Малинова долина“ и да се премести да живее в друг имот със съпругата си Мариана Станишева след жестокия скандал със съседката Патриша Тийвс, завършил с ареста му, последван от 72-часов престой в килията на 7-мо РПУ в София.

 

Две седмици след екшъна, популярния актьор все още не може да превъзмогне гнева си към 36-годишната си комшийка от Люксембург, а негови познати свидетелстват, че след като Шопов бил освободен от ареста с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, той почти не излиза от пределите на дома си, за да не се засече случайно с омразната Патриша.

 

„Христо е изключително ядосан дори и на себе си, че допусна да бъде опозорен на стари години, поддавайки се на провокацията на дамата от Люксембург. Той планира да продаде къщата си в „Малинова долина“, защото не може да свикне с мисълта, че в бъдеще ще трябва да живее в непосредствена близост до жената, която му издейства белезници на ръцете и публично омаскаряване“, разкрива приятел на 60-годишната звезда от филмовия епос „Страстите Христови“ и сръбския сериал „Южен вятър”, който върви в момента по „Би Ти Ви Екшън”.

 

Близки до Христо Шопов признават, че неговата съпруга Мариана Станишева вече е извършила огледи на къщи в други квартали в София, но засега не е харесала нищо подходящо. Сред вариантите, които Шопов и половинката му обмислят, е да си построят нова къща в софийското село Лозен, тъй като са намерили хубав парцел, предложен им почти без пари от техен дългогодишен семеен приятел.

 

При положение, че се впусне в приключението да строи къща на стари години, Христо Шопов ще се изнесе под наем в друг имот, докато завърши градежа на бъдещия му дом. При всички положения обаче актьорът е решил да не живее в близост до Патриша Тийвс, тъй като не е сигурен дали нервите му ще издържат при последващи провокации от страна на младата дама.

 

В късните часове на 23 февруари Христо Шопов беше закопчан от полицаи от Седмо РПУ в София и отведен в ареста с белезници, след като съседката му Патриша Тийвс подаде сигнал на тел. 112, че актьорът я е ударил и заплашил с пистолет, насочвайки го към нея с думите: „Ще те застрелям в лицето с пистолета си!“. До грозната разправия се стигнало, след като преди това колата на Патриша била запушена от тази на съпругата на актьора – Марияна. Тийвс вдигнала чистачката на колата и си поръчала такси, с което отишла на вечеря. Когато се върнала малко след полунощ, намерила свята чистачка счупена. Тогава тя позвънила на вратата на Шопови, за да им иска обяснение.

 

По думите й Христо Шопов се появил на вратата с пистолет и го насочил към главата й, след което я ударил. 36-годишната гражданка на Люксембург дори показа видео от инцидента, от което обаче не се вижда какво държи актьора в ръката си. Според адвокат Ина Лулчева, наета от Шопов в съдебния процес, той е държал ключове, а не огнестрелно оръжие и е бил умишлено предизвикан от съседката си, която целяла провокация с цел да предизвика шумен медиен скандал заради популярността на своя съсед.

 

Въпреки, че Софийския районен съд освободи от ареста Шопов и посочи, че няма доказателства да е заплашил пострадалата с пистолет, популярният актьор все още е заплашен от осъдителна присъда за закана за убийство и „засягане на телесната неприкосновеност“ на Патриша Тийвс. Софийската районна прокуратура протестира неуспешно пускането от ареста на актьора, а представителите на държавното обвинение настояват, че Шопов трябва да бъде осъден за закана да убийство – престъпление, което се наказва с до 3 години затвор.

 

Чрез своята адвокатка Христо Шопов е направил искане към прокуратурата и служба КОС към МВР да му бъдат върнати отнетите от полицията на 23 февруари три пистолета, но от полицията и държавното обвинение са отхвърлили искането. Огнестрелните оръжия на Шопов ще бъдат държани в МВР поне до края на съдебния процес, а дори актьора да бъде напълно оправдан, той ще трябва да измине дълга процедура и да се яви отново на психотест, за да му бъдат върнати пистолетите.

Източник: Уикенд