Отвлечената от баща си (насилника Светослав Георгиев) Савина вече е открита и е в прегръдките на майка си! За щастливата развръзка научихме от адвокат Екатерина Димитрова, която дни наред се бори Зорница Лазарова да си върне детенцето, което беше отвлечено от баща му и баба му на 23 май т.г.

 

Скандалното в случая е, че малката Савина бе намерена не благодарение на полиция и прокуратура, а с общите усилия на хиляди читатели, научили от медиите за принудително отнетото дете. След като десетки сайтове и новинарски агенции разпространихме снимките му, вчера (бел.ред.: 19 юни т.г.), пожелала анонимност дама се свързва във фейсбук с майката за да й каже, че момиченцето е забелязано с баща си в пицария в Сухата река. Въоръжена с всички документи, доказващи правата й, Зорница Лазарова открива рожбата си на метри от заведението, в близкия парк, и си я прибира въпреки опитите на бащата да осуети това.

В знак на признателност към самоотвержената работа на адв. Димитрова, Зорница публикува затрогващ пост в социалните мрежи:

 

“Намерихме я!!! Дъщеря ми се намери!

Първо, искам да благодаря на Екатерина Иванова Димитрова Адвокат, че беше неотлъчно до мен и че ми помагаше. Благодаря ѝ за изключителната компетентност и факта, че прие случая ми присърце. Вие сте пример за това какво трябва да прави един наистина добър адвокат! И целият живот няма да ми стигне да Ви се отплатя!

Специално се обръщам и към дамата, която ми писа, че днес е видяла детето ми. Тя пожела да остане анонимна, но аз винаги ще си спомням това, което направи за мен!

Второ, искам да благодаря и на всички медии, които не мога да цитирам дословно, защото бяха стотици, но именно обществения отзвук помогна.

Не на последно място искам да благодаря и на вас, мили хора, които бяха съпричастни с моята болка и споделихте публикациите ми!

Всички заедно успяхме да върнем моето слънчице, защото нито за миг не спряхме да се надяваме, молим и да мечтаем детето ми отново да е в прегръдките на майка си!”.

Припомняме, че на 23 май т.г. малката Савина беше буквално открадната пред очите на майка си от нейния бивш съпруг и баща на детето, с когото са разделени заради системен тормоз и домашно насилие. „От година и половина съм разделена с бащата на детето ми - Светослав Георгиев, като причината за раздялата беше домашен тормоз. След като се разделихме имаше дело по този случай, което е отсъдено в моя полза“, казва тогава Лазарова, уточнявайки, че през това време той е пожелал да види детето само два пъти и е отказвал всякаква финансова подкрепа.

 

„На 18.05. пристигнахме със Савина в град София за поредното дело. На 23.05 излязохме заедно с бащата на детето ми - Светослав Георгиев и неговата майка - Светла Кирилова Георгиева на детска площадка близо до техния дом. Тогава бях подмамена и ми бе отвлечено вниманието за секунди от неговата майка, а Светослав взе детето и изчезна. Повече не ги видях“, споделя Зорница Лазарова.

 

Тя веднага подава сигнал на 112, като от 23.05. търси помощ от всички институции -  полиция, прокуратура и закрила на детето, но установява, че те са безсилни и имат ограничени правомощия.

 

“На 11.06. 2024 г. се проведе дело за привременни мерки, отсъдено в моя полза. Дори и след решение на съда Светослав отказва да върне детето. След множество сигнали по всички институции вече съм отчаяна, че не мога отново да прегърна дъщеря си“, казва преди дни Зорница Лазарова.

 

В края на краищата, малката Савина вече е в прегръдките на майка си, но не благодарение на органите на реда, а на медии и читатели, които се обединихме в името на добрата кауза с помощта на адв. Екатерина Димитрова.

Източник: crimesbg.com