Според информация от вътрешен източник, личният шофьор на бившия премиер Кирил Петков, Кирил Ценкин, който се оказа рязко повишен от НСО охранител на ПП-ДБ и назначен за заместник-министър. Той веднага се е възползва от схема, която политиците практикуват за разпределение на държавните ресурси. Това става ясно от факта, че Ценкин получава значителна част от министерска "баница", която си разпределят помежду си като бащиния, според наш информатор.

Харвардски абсурд: Шофьорът на Кирил Петков, станал зам.-министър, взима обществените поръчки в МВР

Под въпрос е дали е случайно, че първата задача на Ценкин, когато влезе в своя кабинет в МВР, е да се занимава с обществените поръчки в министерството - дейност, която често е свързана с нередности и злоупотреби с огромни средства. Назначението му за зам.-министър предизвика остра реакция от бившия шеф на МВР.

Например, голямата поръчка за "Проектиране, изграждане и управление на система за издаване на български лични документи поколение 2019" е струвала 238 милиона лева без ДДС (286 милиона лева с ДДС).

Изпълнението й се проваля от хората в кабинета на "Гълъб Донев", а сега тя ще бъде отговорност на личния шофьор на Кирил Петков, според информацията от кухнята.

Във визитката на новия заместник-министър на вътрешните работи се посочва, че Кирил Ценкин е осигурявал охраната и на други премиери, освен Кирил Петков, включително Бойко Борисов и Пламен Орешарски.

Източник: narod.bg