“Детето ни си отиде без време, размаза се в колата на Трайко Младенов, за нас животът свърши, а той се гласи пак да управлява града. Още не се е извинил и не е поднесъл съболезнования,  защото се мисли за невинен. Полицията и прокуратурата го пазят и съд не го лови. Този човек не просто е над закона. В Костинброд той е законът, той коли и беси, а нас - кучета ни яли. Съдии, прокурори, ченгета - с всички яде, пие и мърсува, и ни се хили цинично в лицата”.

 

С такива затрогващи слова се обърнаха към нас близките на трагично загиналия Игнат, чийто млад живот бе отнет нелепо на 30 юни 2019 г. от костинбродския кмет Трайко Младенов. Припомняме, че във фаталната вечер младежът кара мотора си и на кръговото кръстовище при входа на Костинброд се размазва челно в колата на кмета, който в нарушение на правилата навлиза в насрещното платно, препречва пътя и луксозната му лимузина се превръща в ковчег за един млад живот.

 

“Какво сърце трябва да имаш, че едно “простете” да не кажеш? Едно цвете на гроба на сина ни да не поднесеш? Срам от Бога няма ли?”, нареждат почернените хорица.

 

Гьонсуратлък! Родителите на убитото от костинбродския кмет Трайко Младенов момче плачат с кървави сълзи: Затри ни детето и едно “простете” не каза!

 

Съгражданите им недоумяват как след толкова тежко престъпление, завършило със смърт, джигитът Трайко Младенов има смелост да се кандидатира за нов мандат начело на Костинброд. През 2019 г. кончината на младия Игнат изкара на улицата буквално целия град и костинбродчани скандираха с плакати пред общината за оставка на кмета-убиец.

 

Той от своя страна, се оказа клиент на прокуратурата, която го подведе под отговорност и му връчи постановление за привличане в качеството на обвиняем. Трайко Младенов е бил привлечен и за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 пр. 3 от НК, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

 

Според прокуратурата Младенов е нарушил правилата за движение по пътищата, уредени в Закона за движението по пътищата. В резултат на действията му, по непредпазливост е била причинена смъртта на Игнат, управлявал мотора.

 

Гьонсуратлък! Родителите на убитото от костинбродския кмет Трайко Младенов момче плачат с кървави сълзи: Затри ни детето и едно “простете” не каза! - Снимка 2

 

Спрямо кмета Трайко  Младенов е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева, вносима в 10-деневен срок, както и забрана да напуска пределите на Република България. Временно му е отнето и свидетелство за управление на МПС, припомнят от държавното обвинение.

 

Въпреки тежестта на ПТП-то, завършило със смърт по вина на костинбродския кмет, процесът все още е “на трупчета”, жалват се почернените родители и призовават градоначалника да бъде разследван дали е давал подкупи на длъжностни лица за да покрият престъпните му деяния.

Източник: crimesbg.com