Художникът на хилядолетието Кеазим Исинов издъхна внезапно на 82-годишна възраст.

 

Смъртта му бе изненада за всички, които го познаваха, тъй като до последния си дъх бе жизнен и енергичен. Маестрото дори готвеше изложба. Само няколко дни преди да напусне завинаги този свят, бе дал интервю за в. „Златна възраст“.

 

Грип уби за дни гениалния Кеазим Исинов

Близки до твореца издават, че той си е отишъл в резултат на усложнение от грип. Заразил се докато пазарувал, а състоянието му се влошавало с часове. Не е изключено именно усложненията от грипа да са предизвикали сърдечен инцидент, който е отнел живота му.

 

Художникът често отбелязваше, че не обича да се повтаря и винаги е воден от настроението. Творчеството му е богато на теми – пейзажи, портрети на бележити личности, библейски, митологични и фолклорни сюжети. 

 

„Кеазим Исинов остави след себе си много богато творчество, което винаги ще ни връща в спомена за времето, в което хората са живеели в хармония с природата, и в един свят, който наистина още не е бил така размагьосан и оглозган и всичко на показ показващ свят“, отбелязва изкуствоведът проф. Аксиния Джурова.

 

По думите й маестрото се е свързвал с магическия реализъм в нашето изкуство според оценките на критиците. Той е бил продължител на традициите, заложени в кръга „Родно изкуство“

Източник: Уикенд