Тази нощ се засили облачността в Западна България под влиянието на студен атмосферен фронт, който преминава над страната ни. Очаква се на много места да превали и да има гръмотевични бури.

Над Черноморието ще бъде предимно ясно, но утре и там ще проникне хладен въздух, който ще донесе и дъждове. Температурата на водата ще бъде около 21-24 градуса.

В планините също ще има значителна облачност, която е предпоставка за значителни количества валежи и гръмотевични бури. Имайте предвид, че в този период планините няма да са подходящи за туризъм, а дори и ще бъдат опасни. Максималната температурата на надморска височина ще е 22 градуса, а на 2000 метра – до 14.

Гръмотевични бури и градушки удрят тези части на България

Над Черноморието днес до обяд бе слънчево, но следобеда постепенно и там се образуваха купести облаци, които ще доведат до захлаждане и на някои места превалявания и кратки гръмотевични бури. Вятърът ще е слаб, а максималната температура остава в границите между 24 и 28 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В столицата слънцето изгря в 6:18, а ще залезе в 20:47. Денят продължава 14 ч и 29 мин. Луната е един ден преди фазата на пълнолуние.

От НИМХ са обявили жълт код за цялата страна за днес, заради риска от валежи и гръмотевици.

Източник: blitz.bg