Запознати издават, че големият български актьор Стоян Алексиев гасне в хоспис с тежка деменция.

 

Негови колеги издават, че заради връхлетялата го внезапно болест, се наложило да се оттегли от сцената. На 71-годишна възраст звездата от първия сезон на Откраднат живот се е върнал в родната си Варна, заедно със съпругата си Надежда. Тя се грижела всеотдайно за него известно време. Когато обаче състоянието му се влошило драстично, се наложило той да бъде настанен в хоспис, където да е под денонощно лекарско наблюдение.

 

Така и не става ясно кога Алексиев е отключил тежкото заболяване. Според мълвата това се е случило в резултат на преживян сериозен стрес и много мъка, когато преди пет години бе уволнен от Народния театър „Иван Вазов“. Тогава заповедта за пенсиониране му бе връчена от Мариус Донкин, който побърза да го успокои, че остава на работа, но на хонорар. Същевременно обаче плю на думите си като свали от програмата всичките му представления.

 

Още тогава Алексиев изплака, че за него отделянето му от сцената е равно на убийство. Освен това имал сериозен кредит, който му било невъзможно да плаща с актьорската си пенсия.

Припомняме, че броени дни след пенсионирането му, Стоян Алексиев бе заснет да се натиска край Народния театър с Ивана Бобойчева, която по онова време бе студентка. Той обаче побърза да се оправдае, че няма връзка с нея и снимките са извадени от контекста. Най-изненадващ за всички бе фактът, че семейството му и съпругата му застанаха твърдо зад него.

 

Мълвата носи обаче, че още тогава актьорът проявявал симптоми на деменция и точно поради тази причина семейството му проявило огромно разбиране към случката. В последно време му било все по-трудно да помни и репликите си. запознати издават, че симптомите често пъти се влошават след прекаран коронавирус, но така и не става ясно дали актьорът го е карал.

Източник: Уикенд

Гръмна огромен скандал около Стоян Алексиев