Макар актьорът димо Алексиев, който понастоящем зрителите гледат в „Капките“ да е винаги усмихнат и позитивно настроен, крие голяма драма зад гърба си.

 

Той се е сблъскал с множество трудности в личния си живот. Най-голямата му драма е свързана с баща му, който издъхнал след тежко боледуване. Още по-шокиращото в случая е, че родителят бил довършен от собствената му сестра с цел присвояване на имущество.

 

Голямата драма в живота на Димо Алексиев

Макар да стана известен покрай ролята си на д-р Генадиев в „Откраднат живот“, първият сблъсък на Димо Алексиев с лекарската професия се случил покрай болестта на баща му.

Възрастният мъж издъхнал от рак преди години, а обикалянето по болници съвсем го съсипало.  

 

Тази, която изпила последните му сили обаче била собствената му сестра, която го държала под ключ и не пускала никого при него. Накрая с фалшифицирани документи си присвоила апартамента му. Димо Алексиев завел дело срещу леля си и макар да бил размотаван с години по съдилищата, така и не успял да постигне справедливост.

 

След тази трагедия, най-близките хора в живота му, останали майка му и сестра му Калина, която живее зад граница, но винаги го подкрепя. Димо е категоричен, че ако не е била кака му, нямало да издържи този ад. Майка му пък била тази, която подкрепила решението му да стане актьор.

 

Преди време се занимавал професионално с волейбол и имал обещаващо бъдеще, но заради травма, се наложило да прекъсне. Така му се наложило бързо да се преориентира и избрал да стане актьор.

Източник: Уикенд