Големият български актьор Борис Луканов, който напусна този свят на 86-годишна възраст, е издъхнал в съня си.

 

Легендата на родното кино и театър успя да запише името си в 46 български филма и близо 100 театрални образа, страдаше от болно сърце в последните години от живота си. Поради проблеми с краката, придвижването му ставаше доста трудно.

 

Големият български актьор Борис Луканов бил далечен роднина с Андрей Луканов

Актьорът оставя безброй талантливи роли в киното, легендарни превъплъщения в театъра, спомена за невероятната му любов към изкуството. Неотдавна в едно от последните си интервюта, той заяви, че все още му се играе. И игра до последните си дни на този свят!

 

След множеството ограничения покрай пандемията, той се завърна на сцената през миналата година и участваше в театрални постановки до финала на живота си. Следеше новините и се възмущаваше от случващото се в страната.

 

Малцина са наясно с факта, че актьорът се пада далечен роднина на Андрей Луканов. Заради родството си с убития бивш премиер след 10 ноември, той се разминава с политиката. Преценил, че омразата в обществото е голяма, а родството с Андрей Карлович ще кара хората да са подозрителни към него.

 

Споделяше, че е получил три предложения за ВНС – едно от Варна, едно от Ловеч и едно от Елка Константинова. Разказваше, че преди години отишъл на зъболекар, който когато разбрал, че е роднина с Андрей Луканов, отказал да му оправи зъба. В това време започвали промените и затова решил да стои далеч от политиката. За Андрей Луканов казва, че стоят на един клон в родословното дърво, но го е виждал само веднъж, при това случайно – в асансьора на Народния театър, когато му стиснал ръката да го поздрави за ролята, в която го бил гледал.

Източник: Уикенд