Рени Врангова е в основата на напрежението, което тлее в Народния театър „Иван Вазов“ в продължение на седмици.

 

Именно съпругата на главния режисьор Александър Морфов подклаждала бунтовете от трупата срещу директора Васил Василев. Целта й е сегашният началник да бъде отстранен, а на негово място да дойде мъжът на семейната й приятелка Албена Колева.

 

Гласят зетя на Тодор Колев за шеф на Народния

„Ренито е злобна дребна душичка, която съсипва талантливия си мъж. Докато той бе временно изпълняващ длъжността директор на театъра, церберката искаше да уволни 10 човека, но не й стигна времето да го направи, защото Мариус Донкин взе властта. В момента тя слага съчки в огъня на размириците, за да се стигне до уволнението на Василев, и нов конкурс за длъжността му, на който да се яви като фаворит режисьорът Венцислав Кулев. Уви за зетя на Тодор Колев в арт средите се мълви, че хич не е читав.“, споделя артист с дългогодишен стаж в най-престижния храм на Мелпомена.

 

И допълва, че Кулев и жена му Албена Колева редовно си разменяли гостувания с Морфов и Врангова. Имали си приказка и гуляите им продължавали до зори.

Ситуацията в Народния театър излезе извън контрол, след като преди време маститият главен режисьор надраска с надписи „Изчезвай“ и други подобни вратата на Велислава Кръстева – пиарка на театъра и бивша народна представителка от ДПС.

 

Шефът на Имперската трупа застана на страната на ексдепутатката и създаде комисия, която да разследва деянието на световноизвестния постановчик.

В защита на Морфов обаче се обявиха някои от актьорите като Валери Йорданов и Албена Колева, а драматургът Захари Карабашлиев подаде демонстративно оставка.

 

Министърът на културата Минеков пък окачестви ситуацията като война, която води до тежък разпад и взе директора на мушка. Преди седмица десетки актьори от трупата отидоха при президента Радев с искане Минеков да бъде освободен. Държавният глава им обещал, че ще помоли министъра да се въздържа от нападки срещу Народния театър.

Източник: Уикенд