Цените на домашните чехли също скочиха драстично, както и при всички останали стоки на пазара. Макар повечето пантофи да са китайско производство, тип еднодневки, цената им вече гони 35-40 лв. в магазините, гневят се купувачите.

 

Те се жалват, че няма как да намерите дори обикновени домашни чехли на цена под 25 лева. В същото време всеки е наясно колко некачествена е изработката им – не само се протриват лесно, а и се прокъсват, а подметката им е изключително нестабилна и ненадеждна.

 

Рядко купувачите биха могли да открият нещо по-прилично, освен ако не посетят някой фирмен магазин, където конкретната мрака предлага свои пролетни и есенно-зимни модели, които донякъде са качествени.

 

В магазините с марката „Де Фонсека“ и „Ранърс“, домашните чехли и пантофи са добри, подметката им е сравнително стабилна и няма опасност от лесно подхлъзване. Цените им обаче отново са доста високи – варират между 30 и 35 лева.

В „Джъмбо“ също се продават десетки видове домашни чехли, а цената им варира между 10 и 15-17 лв., но не може да отбележим, че тяхната подметка е изключително рискова и вероятността да се подхлъзнете в банята е доста висока.

 

Трудно бихте намерили такова изделие българско производство, а и те са най-скъпи. Цената им е около 50 лв. Същата е и цената на ортопедичните чехли, които хем са удобни, хем са здравословни за стъпалото.

 

Купувачите са недоволни от факта, че както е тръгнало, съвсем скоро цената на чехлите ще се изравни с тази на обувките и намират това за изключително нелепо. Освен това е неоправдано да се дадат 40-50 лева за нещо, което ще се износи за 2-3 месеца.

 

Качеството на чехлите в магазините за левче пък е под всякаква критика. Макар да имате възможност да си купите пантофи за 10-ина лева, най-добре би било да не поемате този риск.

Източник: Уикенд