Темата за етноса на Преслава все още продължава да вълнува обществото. Припомняме, че тя бе повдигната покрай дуета й с ромския славей Софи Маринова „Мангава тут”. Причина за това станаха височините, които достигна в пеенето и не отстъпвала по нищо на приятелката си и кумица – Софи Маринова.

Стигнало се дотам, че дори колежката им Бони се усъмнила в произхода на Преслава и не повярвала, че не е от техните.

 

„Отдолу един пише: „Ама ти не знаеш ли? Тя е ромка, затова вади такъв глас”. 

Друг: „Не, не е ромка, тя е влахкиня”. Трети: „Не, вие  не я познавате, аз я знам, тя е цуцоман”, цитира Преслава коментари за себе си в предаването „Тази неделя”, в което гостува със Софи Маринова.

 

След премиерата на дуета им „Мангава тут”, добричлийката получила обаждане от гримьора Бони, с когото неведнъж е работила. Той бил в компания, в която присъствала и колежката й Бони. „Кажи сега ти от нашите ли си?”, попитал я гримьорът.

„Хора, питала съм майка си и баща си, българка съм, но няма лошо, аз много обичам тази музика”, отвърнала Преслава. В този момент чула Бонка да се провиква: „Грях й на душата!”. Преслава не се сърди. Даже изтъква, че се ласкае от подобни коментари. Софи пък я похвали още, че е „слухар” и още в началото на дружбата им й направило впечатление, че Преслава пеела добре не само цигански, а и на турски, сръбски, гръцки, като че говорела езиците.

 

Приятелството между двете датира от близо 15 години. Често се засичали по събития и участия, като с времето се сближили и започнали да се чуват и да излизат заедно. Имали и много комични моменти заедно като например, когато се видели уж само за вечеря, заради което излезли по анцузи, но вечерта се проточила. Весели спомени имат и празненствата на Софи в родния й град Етрополе. Преслава отишла с нея и си изкарала страхотно. Пели и танцували до зори.

 

През пролетта на 2019 г. двете се сродиха. Преслава и любимият й Павел, с когото имат дъщеря Паола, кумуваха на сватбата на Софи Маринова с избраника й Гринго.

„Софи ми прилича на дете. Иска да вижда всичко с розови очила и така го вижда. Дори нещо лошо да й се случи, старае се да го погледне от хубавата страна. Даже не иска да го погледне, даже не иска да отвори очи, иска да си знае, че е хубаво и това е. Просто добра душа е”, казва Преслава за Софи.

 

За приятелката си хитовата пайнерка изтъкна още, че „никога няма да я чуеш да обиди някого”. Дори в компания някой да каже не много добра дума за друг, тя веднага реагирала с: „Е, хайде де, той си ни е приятелче.” Винаги е добронамерена, подчерта Преслава. 

 

Софи пък на свой ред описва дружката си като „голямо приятелче”, красива, талантлива, дисциплинирана, обичаща работата си и въобще – стабилна жена.

Покрай нея, Софи започна и да ходи по почивки. Всъщност, досега двете са ходили до Малдивите. Тогава Софи май бе разделена с мъжа си Гринго и затова не се видя на снимките и клипчетата, които споделяха от екзотичната дестинация. Софи бе със сина си Лоренцо, който е от първия й брак, а Преслава бе с мъжа си. Към компанията им се присъедини и колегата им Константин със съпругата му Надя.

Източник: Уикенд