Според проучване на медия сред депутатите и структурите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", коалицията между двете партии няма да бъде възпроизведена за местния вот на 100%. Очаква се, че в много области всяка от две партии да защитава своите кандидати за власт, като пред развод. В момента официално все още нито един кандидат не е издигнат в страната. Официалното представянето на кандидата за кмет на София, Васил Терзиев, се отлага вече два пъти, а новата дата е определена на 27-ми юни.

ФИНИШ: ПП и ДБ се разделят преди местния вот

За другите градове все още няма одобрени имена, номинациите продължават, според информация от "ПП" и "ДБ", без да се посочва конкретна дата за завършване на процеса и обявяването на кандидатите.

Първият сигурен момент за раздяла между двата блока се очаква да бъде в Бургас. Там представителите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще подкрепят Константин Бачийски, "Средна европейска класа", който е бил мандатоносител в предишния парламент. Той има опит като общински съветник и вече е изразил готовност да се кандидатира за кмет, ако получи номинация и подкрепа от своите партийци.

Константин Бачийски заяви, че не прави компромиси и ако го изберат, хората ще знаят, че гласуват за него, а не за някой друг. Той подчерта, че има опит от предишния си мандат като общински съветник и има готов план за Бургас. Освен това припомни, че Кирил Петков го е определил като "лицето на промяната в Бургас" още преди да стане премиер.

Източник: narod.bg