Владимир Зомбори можеше да е художник, архитект, сценограф или музикант. Има и таланта, и уменията, дори намерението и опита, но загърбил тези възможности заради актьорската професия. Екранният Филип от „Вина“, чийто втори сезон стартира тази седмица в ефира на БНТ с огромен успех, открил призванието си само 3 месеца преди изпитите в НАТФИЗ. Оттогава винаги е всеотдаен в професията, но едва след като станал баща, съумял да преоцени приоритетите си в нея. Владимир, който има дъщеря Йоанна от колежката си Весела Бабинова, вече има друг поглед за успеха, и за пътя към него.

 

„Като го има детенцето съм много по-удовлетворен като цяло от нещата, които ми се случват“, сподели актьорът наскоро.

Владимир, който изигра Димитър Драганов в сериала „С река на сърцето“,  вече може да проследи как се степенуват по значение събитията в живота му. И макар да звучи като клише, Зомбори изтъква, че дъщеря му осмислила и житейския, и професионалния му път. Имал друго отношение към всичко, което е свързано със семейството му. Не се ядосвал например за неща в професията, които не са се получили дотолкова, колкото му се е искало, или пък за непокрити очаквания или стремежи в общуването си с някого.

 

„Инвестирам възможно най-много време и енергия дъщеря ми да се превърне в достоен човек, защото това е моя мисия“, каза актьорът за ролята си на баща. В професионален план Зомбори е амбициозен, но семейството за него е най-важно. По-ценно му е какво е постигнал като баща и съпруг.

 

Филип от „Вина“ са проваля в „Х Фактор“

Той се е посветил изцяло на актьорството, макар че има и други таланти. Дори възнамерявал да се реализира в съвсем различно поприще, преди да прозре, че призванието му е да е на сцена и пред камера. Зомбори, който е на 35 години, винаги е рисувал и някак логично планирал да учи за архитект и да продължи да се развива в сценографията, тъй като е завършил Професионалната гимназия за сценични и екрани изкуства в града на тепетата. Така че колебанието му било между Художествената академия и НАТФИЗ. Всички в семейството му го подкрепяли да избере архитектурата. Така че било голяма изненада, когато три месеца преди изпитите в НАТФИЗ, Зомбори решил да се пробва за актьор.

 

Тогава си дал сметка, че рисуването му е на сърце, както и художественото-сценично изпълнение, което учил в гимназията, но работата зад сцената не му се струвала достатъчно удовлетворяваща. Искал веднага да приеме оценката на труда си. Затова вместо да се задълбочи в изработването на театрални декори или да учи за архитект, кандидатствал за специалност „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ

 

В краткия срок, в който трябвало да се подготви, бързо си намерил учител и се впуснал с ентусиазъм в новото начинание, като използвал всяка свободна минута, за да се упражнява. Дори по време на работа. Тогава той бил барман и често репетирал материалите си пред някоя от сервитьорките.

 

Владимир Зомбори завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. д-р Атанас Атанасов в НАТФИЗ през 2011 г. Състуденти са му Дария Симеонова, Христо Пъдев, Иво Аръков и др. След дипломирането си, пловдивчанинът влиза в трупата на Малък градски театър „Задканала". Същата година, през септември, той получава първия си голям шанс за пробив, макар и не като актьор, а като певец. Зомбори се сдобива с национална слава като един от участниците в музикалното състезание „Х Фактор". Владимир показа сериозен потенциал и даже бе един от 12-те финалисти в предаването. Само че притеснението и адреналинът оказват влияние на представянето на 23-годишния тогава актьор. Затова той приема участието си в „Х Фактор" като урок.

 

Вече има по-голямо самочувствие за музикални изяви, понеже знае, че пее по-добре от доста професионални изпълнители. Все пак той няма планове да се развива в музикалния бизнес. Като хоби приема и рисуването. Смята, че трябва да се съсредоточиш усилията си да си добър в едно нещо, вместо да рискуваш да се разпиляваш. Затова се възхищава на тези, които успяват да се реализират в няколко поприща. Зомбори н есе води от амбиции да се доказва навсякъде, но ако му се отдаде възможност да се изяви например като певец, не би я пропуснал.

 

Не с музикалния си талант или пък с този си на актьор, Зомбори спечелил половинката си Весела Бабинова. Двамата се срещат в НАТФИЗ, но не се влюбили от пръв поглед. Минали 10 години, преди приятелството им да прерасне в любов. Зомбори е казвал, че впечатлил Весела с чувството си за хумор. Той смята, че е много важно да имаш такова. Своето актьорът подхранва като не се взима на сериозно и не се опиянява от ласкателства. Ключът към успеха смята той, е тъкмо да не се самозабравяш.

 

Това, че с Весела първо са били приятели, се оказва важна основа за връзката им. В малкото си свободно време двамата обичат да бездействат с приятели, като просто се шляят по улиците. Подхождат си и в шегите. Весела често му пише официален имейл, за да го покани на вечеря, разходка или кратка екскурзия.

„Уважаеми г-н Зомбори, много се надявам, че ще ми отделите време…“, пишела му тя и се подписвала с името на световноизвестна моделка като Сара Семпайо, Джиджи Хадид и др.

 

На 27 септември 2020 г. Весела ражда дъщеря им Йоанна. Любопитна подробност е, че в същия ден колежката й и семейна приятелка Луиза Григорова ражда сина си Бран. „Много по-хубаво е, отколкото си го представях“, казвал е Владимир за семейния живот. С Весела не са против брака. Даже планират да се оженят, но по-натам. Искат дъщеря им Йоанна да присъства и да има спомени от сватбата на родителите си. Тъкмо тя е и най-важното, което ги свързва завинаги.

Източник: Уикенд