Актьорът – любимец на редица представителки на нежния пол Филип Буков, е имал дълга коса в студентските си години. Това стана ясно от думите му.

 

Повод за този разказ станаха множеството запитвания за мнението му по отношение на тормоза над Дебора, която бе нарязана с макетно ножче, а косата й бе обръсната. Вместо да отговори на въпроса обаче, той предпочете да разкаже за дългата си коса, която имал преди години и я дарил за изработване на перука за болна жена.

 

Всичко започнало от бас с приятели кой ще издържи най-дълго време, без да подстригва косата си. Филип спечелил баса след около година и половина. Когато обаче отишъл при фризьорката си Ивайла Станчева, за да се подстриже, тя го посъветвала да изчака още малко, за да стане косата му 30 см. и да я дари за перука. Предвид факта, че косата му била гъста, къдрава и никога не я е третирал, била повече от подходяща за целта.

 

Филип Буков си дарил косата

Така в продължение на още година и половина актьорът ходел като Маугли, но в крайна сметка дарил отрязаната си коса. Надява се, че е свършила работа на някоя дама в нужда. Това било единственото, което можел да направи за някоя дама към онзи момент и допълва, че това е отношението му към нежния пол и винаги ще е такова.

 

Бърза да подчертае, „е когато направил това добро дело, бил никому неизвестен студент, втори курс в НАТФИЗ. Категоричен е обаче, че това не е първата или последната кауза, която взима присърце. За сметка от мнозина предпочита да действа, вместо да говори за благородните си постъпки.

Източник: Уикенд