Крими сагата с дъх на кръв и милиарди около изчезването на криптокралицата Ружа Игнатова е напът да бъде разплетена.

 

Източници от спецслужбите разкриват, че двама свидетели са дали показания пред спецагентите от Щатското федерално бюро за разследване (ФБР), че комбинативната русенка успяла да източи от наивници по цял свят поне 4 млрд. долара със своята менте криптовалута, е убита по поръчка на българин със страховит имидж в подземния свят.

 

ФБР е близо до разплитането на крими сагата Ружа Игнатова

За момента е ясно, че ФБР подготвя ареста на боса на база показанията на двама очевидци, дадени пред спецагентите в Швейцария. Свидетелите, чиито имена се пазят в тайна разкриват, че на 25.10.2017 г., Игнатова се качила на самолет на „Райън еър“ от летище София за гръцката столица. След тази дата криптоизмамницата официално се води безследно изчезнала.

 

Там според показанията на свидетелите тя била посрещната от хора на един от влиятелните българи в ъндърграунда, качена на яхта и откарана към островите на Сароническия залив. Игнатова била примамена на принципа „Ние ще те пазим срещу по-голямо парче от баницата“.

Именно там във водите на залива, гавазите на биг боса застреляли основателката на „OneCoin“, след което трупът й бил насечен на парчета и изхвърлен в Егейско море, за да заличат всички улики от зверството.

 

Гангстерите се надявали, че с кончината й ще бъдат заметени следите към 4-те млрд. долара, откраднати с криптоизмамата. Близо 6 години по-късно ченгетата от трите агенции работят по-усилено от всякога. ФБР е много близо до финала на сагата заради показанията на двамата свидетели. Очаква се съвсем скоро американците да арестуват хората, спрягани като екзекутори на Ружа Игнатова с цел да обсебят парите, прибрани от наивни вложители от цял свят, инвестирали във виртуалната валута OneCoin.

 

Официалните данни сочат, че българката е успяла да прибере 4 млрд. долара чрез сложна измама с фалшива криптовалута. Неофициално обаче мълвата носи, че парите са поне двойно повече.

 

Британският журналист Джейми Бартлет обаче твърди, че Ружа Игнатова е жива, а убийството й е само инсценировка. Близките й също твърдят, че не знаят къде е. Припомняме, че след изчезването на Ружа от криминалната сцена, мястото й бе заето от нейния брат.

 

През юли 2022 г. американските власти заявиха, че Ружа Игнатова е идеологът на OneCoin, определена като една от най-големите пирамиди в историята. САЩ предявиха обвинения срещу Ружа Игнатова през 2019 г. за измама, заговор за пране на пари и измама с ценни книжа. ФБР предлага награда от 100 000 долара за информация, която да доведе до нейното арестуване.

Източник: Уикенд