В бързо развиващия се свят на технологии, информация в Интернет и социални мрежи, пътуването в Европа стана все по-достъпно. Вече само с няколко клика можем да намерим самолетен билет на по-ниска цена от една вечеря! А от там всичко е лесно – социалните мрежи са пълни със съвети за следващото Ви пътешествие, а с телефон в ръка винаги имате верен приятел, който да Ви упътва в коя пресечка да завиете, за да се насладите на най-добрата пица в Италия, или как да стигнете до Биг Бен в Лондон! Пътуването в Европа е на една крачка от Вас и се изискват само няколко минути, за да го планирате. В цялата тази информация от авиокомпании, хотели и забележителности, понякога можем да се изгубим. Къде да намерите евтини полети и какво трябва да знаете, за да организирате бюджетно пътуване в Европа – тайната Ви разкриваме в следващите редове!

Откриване на евтини полети: 3 магически стъпки към невероятни оферти!

Четейки заглавието, сигурно си мислите, че тайната на евтините полети е в нискотарифните авиокомпании. Да, те наистина преобразиха небесата в цяла Европа и промениха начина, по който пътуваме, но тайната на евтините полети се крие в тяхното търсене и в тяхното комбиниране. Ето какво имаме предвид:

1. Сравнявайте и комбинирайте оферти – Всичко на едно място


Бюджетните авиокомпании следват един принцип - опростяване на услугите на борда, използване на еднакъв тип самолети, ниски начални цени с допълнителни такси за багаж, избрано място и други. Често намирате атрактивна оферта за полет за заминаване, но обратният полет е с много висока цена. Това означава ли, че трябва да ровите в сайтовете на всички нискотарифни компании, докато намерите най-бюджетната оферта за Вас? Не!

Тайната на намирането на евтини полети е в тяхното търсене и сравняване. Онлайн търсачки за полети и настаняване, като eSky, Ви предлагат всичко на едно място. Когато резервирате всичко от един портал – от полет, през екскурзии и кола под наем, до хотел, намалявате не само разходите и рисковете, но и бюрокрацията и нервите в планирането. Представете си, че искате да отидете до Барселона, но нямате точни дати – отивате на https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/ci/bcn/barselona, задавате ориентировъчни дати и системата Ви предлага не само оферти за тези дати, но и най-изгодните полети за близки дати, подредени в интуитивен календар, позволяващ избор на най-евтините варианти за пътуване.

Когато последвате връзката, ще забележите, че платформата Ви дава оферта за полети от различни авиокомпании – заминавате с една самолетна компания, а се връщате с друга. Това е един от триковете, за да намерите най-изгодните полети. Както Ви казахме по-рано, бюджетните авиокомпании често комбинират евтин заминаващ полет с връщане на много висока цена. С този трик за комбиниране получавате най-евтините полети от двете компании!

Евтини полети в цяла Европа – Къде да ги намерим?

 


Не само комбинирането на полети играе важна роля за бюджетно пътуване из Европа, но и комбинацията от полет, настаняване, кола под наем и други дейности. Когато резервирате пакет, получавате преференциални отстъпки и има по-малка вероятност да срещнете скрити такси. Ако все още не сте се убедили, проверете сами, като последвате връзката: https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/ci/lon/london и изберете опцията Полет + Хотел. Платформата на eSky предлага 1.3 милиона места за настаняване по цял свят, от които хотели, апартаменти, хостели, къщи за гости, вили, хижи, квартири и други. По този начин резервирането е лесно, имате безплатна отмяна на резервация и гъвкави начини за плащане, дори отложено плащане и на вноски.

2. Бъдете винаги една крачка пред останалите: Как да уловите най-добрите оферти за полети?

Бъдете винаги нащрек за оферти, за да получите най-евтината цена! Не, не казваме по цял ден да търсите полети в порталите. Мобилни приложения, като eSky приложението, позволяват на потребителите да задават известия за конкретни дати и дестинации. Когато цената на билета падне, потребителят получава известие директно на своя имейл или чрез приложението. По този начин имате бърз и лесен достъп до най-добрите оферти за пътуване и получавате специални предложения всеки ден.

3. Таймингът е всичко: Кога е най-подходящо да резервирате евтини полети?

Често билетите са по-евтини, когато се резервират месеци преди датата на полета. Последната минута авиокомпаниите може да предложат отстъпки, но те са по-рисковани. Златната среда за намиране на евтини полети е да резервирате от 21 до 58 дни преди полета. По-ранната резервация Ви дава възможност да избирате от по-широка гама на полети и часове, което улеснява планирането на пътуването.

Тайната за намиране на евтини билети е пътуване извън сезона. Изборът на дати извън празници и летните месеци може да ви спести значителни суми. И не само. Пътуването извън сезона Ви предоставя възможност да се насладите и да изживеете избраната дестинация без тълпи от туристи.

Не само времето на резервация, но и времето на полетите оказва влияние върху бюджета. Полетите в средата на седмицата и в късните, или прекалено ранните сутрешни часове, обикновено са най-евтини. Авиокомпаниите често пускат нови разпродажби на билети в понеделник или вторник, така че следете за полети в началото на седмицата. Ако имате възможността да бъдете гъвкави с датите на пътуване, това може да ви предостави много по-ниска цена.

Евтини полети в цяла Европа – Къде да ги намерим? - Снимка 2

 

Бъдете активни, умни и информирани, когато става въпрос за пътешествия. И така, с ентусиазъм и нашите съвети Ви призоваваме: Не чакайте повече! Започнете своето европейско приключение още днес!