Сърцето на Станка Златева бе разбито преди десетилетие от медалиста по борба Кирил Терзиев и тя дълго не успяваше да си намери половинка.

Бившият съотборник на шампионката от сливенското село Крушаре сключи брак с друга. След раздялата си с Терзиев, Станка е имала само две мимолетни авантюри, разкриват запознати с интимния й живот.
 
Догодина на 1 март Станка Златева ще навърши 40 години. 
Петкратната световна и шесткратната европейска шампионка по борба слезе от тепиха преди шест години и най-накрая заживя живота, който състезанията и спортните лагери й бяха отнели.
Въпреки това така и не успя да свие семейно гнездо. 

Мълвата носи, че от няколко месеца пехливанката имала човек до себе си – солиден бизнесмен, но… семеен. Това е и причината, поради която Златева била принудена да пази връзката им в тайна.

Макар и сега да има нещо като гадже, Станка не можела да прежали голямата си любов Кирил. В негово лице тя виждала бъдещия си съпруг и дори го представила на майка си и брат си. Майка й Веселина все й подхвърляла, че й е време да дундурка внуци. 

„Да, аз искам да имам деца, искам някого до себе си, но трябва този човек да можеш да го понасяш, за да има какво да си кажете. Трябва дори, когато свърши любовта да можете да се понасяте. Мечтая си за мъж, но не го срещам. С годините все попадам на греда по отношение на мъжете. Все на неподходящия човек попадам. При мен любовта е трудна. Мъжът ми трябва да е някой арабия, да разбира от село. Вече спрях и да се тормозя. Човекът, който си е отреден за мен, все някога ще се появи”, самоуспокояваше се преди време Станка.

Несполуките на интимния фронт оказали пагубно влияние и на кариерата й. След връзката й с Терзиев, Златева хлътнала по бронзовия медалист от Пекин Радослав Великов. Той обаче не откликнал на чувствата й и гледал на нея само като на приятел. 
„Няма мъж за мен!”, проплака преди време бившата боркиня. Ухажори не й липсвали, но те до един се оказвали тарикати, които излизали с нея само, за да им плаща сметките по заведенията.

След като слязла от тепиха, тя се установи в Сливен, където създаде клуб „Станка Златева” и започна да тренира млади спортисти. Работата обаче отново се оказала за сметка на личния й живот. Златева започнала да пълнее ударно. Преди да прекрати активната си спортна кариера, заради ринга, тя поддържала тегло около 75 кг. След като свалила трикото,   се отдала на активна почивка и стабилно похапване, заради което кантарът показвал цифрата 100 и нагоре. 

Съселяните й от Крушаре се чудят как ще успее да си хване мъж и да роди деца, ако трупа килограми така прогресивно.
Оказва се обаче, че на хоризонта все пак се е появил подходящият кавалер. Проблемът в този случай е, че е семеен. Станка мечтаела бизнесмена да се разведе и официално да бъде неин съпруг, за да не й се налага да го крие.
Източник: Уикенд 
 

Ето защо на Станка Златева й се налага да крие изгората си от широката общественост