Явно лакът за коса може да има разнообразни приложения, не само за поддържане на стилни прически, но и за съвсем различни цели. Например, може да бъде използван дори за облекчаване на неудобството от обувки с високи токчета.

 

Винаги съм се възхищавала на една от моите приятелки, която постоянно носи обувки с високи токчета. С маратонки е единствено при сутрешния джогинг в гората.

Лариса често избира елегантни обувки с тънки токчета, сандали или високи ботуши. Аз, да бъда откровена, почувствах малко завист: след няколко часа на токчета, краката ме боляха ужасно, обувките ми оставяха следи на краката ми и се образуваха мазоли – красотата изисква жертви.

Ето какво се случва, ако напръскате краката си с лак за коса

Един път, по време на разговор с Лариса, се оплаках, че очевидно моите крака не са създадени за високи токчета. Тя, облечена както обикновено, в ефектни обувки с високи токчета, ме попита какво точно е проблемът. Показах й обувките, които плътно обгръщаха краката ми, и се оплаках от мазоли, които се появяваха буквално след няколко часа след обуването им.

Тогава Лариса сподели своята тайна, изглеждаше изненадана, че още не я знаех. Тя ми обясни, че за да се чувстваш комфортно с обувки на висок ток и да забравиш за болката в краката и неприятните мазоли, е достатъчно да напръскаш краката си с обикновен лак за коса.

Споделя премеждията си жена в мрежата.

 

Източник: blitz.bg