Макар Силвия Кацарова да е вече на 70, човек в никакъв случай не би могъл да й даде годините. Тя е все така изпълнена с енергия, а духът й си е по младежки бодър. Стреми се да мисли позитивно и да търси щастие за себе си.

 

Признава, че е много притеснена преди юбилейния концерт „70 нюанса любов“, защото трябва да е безупречна. Дори отказала няколко участия, за да успее с организацията на концерта. Помага й Евгени Боянов, тъй като сама не би могла да се справи с толкоз мащабен проект. Има и екип за сценария и музикалната част.

 

Обещава доста изненади за публиката, които обаче предпочита да запази в тайна. Вече има и нови песни, някои от които ще представи на концерта на 4 ноември.

Не отрича, че през дългия си професионален път (50 години на сцена), е имала доста трудности, но бърза да допълни, че не познава човек, който да е станал изведнъж звезда и да не е имал никакви проблеми.

Най-тежко й било през 90-те, когато дошли промените и пазарът се сринал изведнъж. В продължение на 2-3 години на хората изобщо не им било до музика. Именно тогава разформировали „LZ“ и с Милчо създали частното им музикално студио „Силвия Мюзик“. След като го завършили, то започнало работа и станало едно от най-успешните в страната. Не е имало вариант през годините групата да се събере отново.

 

През 50-годишната си кариера никога не е имала проблеми, свързани с авторските права, като изключим тези с Владислав Славов. Тя дори определя този случай като абсолютен парадокс, а Славов продължава да уронва имиджа й, изпращайки заплашителни писма да общините и иска да му плащат по 5000 лв., ако тя пее песните, за чиито права претендира. Казано с други думи ги изнудва и рекетира. Недоумява докога ще търпят едно арогантно момче напълно незаконно да разиграва държавни институции, хотели, ресторанти и да изпраща полиция на всяко нейно участие. Всеки, който се допре до нея, е с проблеми, а тя отново има разпити в ГДБОП и проверка от НАП. Ненчо Балабанов също ходил на разпит, защото пял с нея „Огън от любов“ на едно парти. Изпатил проверка и на Тони Димитрова.

 

Макар Силвия Кацарова да има решение от съдията, че печели делото, Славов може да продължи да подава жалби и да разиграва полицията още дълги години. Признава, че вече няма сили да се занимава с него и очевидно накрая ще трябва да се опълчи срещу самата държава. Що се отнася до запора, той все още си стои.

 

Съставила си е дневен план и го следва стриктно, за да е в топ форма за концерта си. Прави хубава лечебна гимнастика в клиниката на Антония Първанова, тъй като на нейната възраст не става без поддържане.  Засега е планирала 3 тоалета за концерта си, а шивачката й вече нанася корекции на готовите дрехи, тъй като отслабнала с 6 кг. в рамките на 3 месеца.

 

Макар преди време да се подложи на операция на тазобедрената става, продължава да носи обувки на висок ток, които обожава, а и смята, че са много важен елемент, за да изглежда една жена елегантна и красива. В здравословно отношение също е в перфектна форма. Дразни се на изказвания или писания, подиграващи се с възрастните хора и смята, че всеки сезон и възраст, имат своята красота. Затова не разбира някои младежи, които със злоба и пренебрежение се отнасят към старостта и за тях подигравката към пенсионерите се е превърнала в някаква мода.

 

Не разбира призива на младите й колеги да им дадат път, защото смята, че има достатъчно поле за изява за всички. категорична е, че въпросът не опира само до това да се освободи място за някого, а се изисква талант, излъчване, пробивност, енергия и работохолизъм. Всеки сам кове своята кариера.

 

Недоумява, след като младите искат повече поле за изява, защо никой от тях не я подкрепил в битката й поне 50% от музиката в медиите да е българска. Дори напротив – подложили я на жестоки подигравки и хейт. Затова сега е време да си сърбат попарата, категорична е тя.

 

Възнамерява да гласува на 27 октомври и подчертава, че винаги гласува. Мисли си обаче, че умишлено ни въртят в един кръг, от който няма излизане, това се прави целенасочено…

„Уж отиваме на избори, защото сме недоволни от управлението и хоп – социологическите агенции ни показват резултати, които са същите като от предишния вот“. За нея това означава, че сме тъп народ. Намира за пълен абсурд да ни въртят и да си правят каквото си искат. Предпочита обаче да не говори по тази тема, тъй като огорчението й е огромно.

Източник: Уикенд