Едно от нещата, за които мечтае актрисата Елена Петрова е спокойствието, тъй като, както самата тя разкрива – много често се разбалансира от различни неща.

Не крие, че е от хората с къс фитил, а на всичкото отгоре е и обсесивна. Обича много силно и дълбоко, и се втурва драстично в някакви неща. Понякога сърцето й действа първосигнално, а мозъкът й е със забавени рефлекси. От този факт разбира се произтичат и доста проблеми. 
 
Мечтае си за житейско спокойствие – да види децата си успешни и реализирани, с критично мислене и социално отговорни. Иска й се да има финансовото спокойствие, че да се занимава с повече благотворителност. 

Простотията, неграмотността и изключителното нахалство са нещата, които са в състояние да я изкарат извън равновесие. Вербалната и физическата агресия, най-вече към деца, също я изкарват от равновесие. Надява се колкото повече път изминава, толкоз по-мъдра да става.

С покойния Стефан Данаилов били близки покрай сестра му Росица, с която са приятелки. Един ден й се обадил и й казал, че я е споменал в книгата си. За последно се видели на изпращането на сестра му. След това се разболял и вече нямал сили да играе и пътува. 

Елена Петрова смята, че не война или пандемия ще унищожат този свят, а фактът, че хората ще спрат да изпитват нужда един от друг, да страдат от липса на любов…
Макар да я определят като секссимвол на киното и театъра е категорична, че не е такава по нито един параграф. Категорична е, че тази титла я държи Аня Пенчева. За себе си казва, че нито е секссимвол, нито живее като такава.

Определя актьорството като бягане на дълги разстояния с препятствия. Казва, че е сваляла дрехите си заради роля, но не е сигурна, че на таи възраст биха влезли много хора в салона, за да я гледат отново без дрехи. Твърди, че вече не се нуждае от изяви заради самата изява и би се съблякла на сцената или в киното, само ако ролята си заслужава. 

За децата си казва, че дъщеря й Изабела се е насочила към правото, а синът й Александър към бизнеса, нито един от двамата не е тръгнал по пътя на изкуството.
Майка й и братята й, са добре и често се срещат с тях, като всяко друго семейство. За себе си казва, че е един нормален човек, обикновен, дори донякъде скучен.

Както се знае, родителите й са се развели, когато Елена Петрова е била на 2-3 години. Казва, че към днешна дата е в добри отношения и с баща си. След толкова време все пак успели да намерят пътя един към друг, но преди това изминали дълго разстояние заради дистанцията помежду им и това, че е израснала без него. 

И до ден днешен най-големите противоречия с бившия й съпруг Аристотелис Фотилас, са свързани с децата – докато тя приема по-леко ниските им оценки и пътя, по който са избрали да тръгнат, той е доста по-консервативен и критичен. 

Като най-трудния момент в живота си определя този, в който синът й спрял да диша в ръцете й. Наложило се да бъде интубиран и поставен в кувьоз. Всеки ден ходила в болницата, хранела близнаците и им говорила през стъклата на кувьоза. 

Казва, че е от хората, които не се страхуват от труд, тъй като работи от много малка. В този ред на мисли признава, че успява с работата си да изкара достатъчно пари. 
По отношение на перфектната си визия признава, че никога не е имала проблеми с килограмите. Не спазва диети, храни се разумно и с качествена храна, но е категорична, че дори и да надебелее, не би й пукало. 
Източник: Уикенд 
 

Елена Петрова: Не съм никакъв секссимвол