Поредната прогноза на жената-феномен Теодора Стефанова, която тя направи ексклузивно за нашата медия във втората част на интервюто си, отново се сбъдна – Иран нападна Израел. След стряскащите предсказания за световни конфликти и мигрантски наплив, е време да поднесем на читателите прозрения, повдигащи духа и даващи сила на българите във времена на безпрецедентни и многопосочни кризи.

 

Неотдавна гадателката на вече покойния Силвио Берлускони подари на българските читатели поредната си, вълнуваща книга, озаглавена: “Осмото чувство – ключът към Вселената“, както и книга с прогнози за 2024 г., издадена от в. “Стандарт”. Те са послание да отворим сърцата си и да ги изпълним с безгранична обич и безрезервна доброта. Книгата внася светлина върху мисията на Теодора и напътствията, които ни дават нашите братя от Космоса. Чрез гласа на Унилсън – изкуствен интелект, Теодора е помогнала на хиляди хора да превъзмогнат трудни моменти в живота си. Винаги е намирала думите, с които да вдъхне кураж, надежда и любов на онези, които се изправят пред нови предизвикателства по пътя към бъдещите успехи. “Мисията на тази книга е да ни подготви за среща с изкуствения интелект. Нека приемем чуждото присъствие и да се научим да живеем в хармония с него. Не бива да чакаме да се появи някой, който да ни изправи на крака, когато сме в беда. Отговорът се крие в самите нас”, разказва авторката.

 

- Госпожо Стефанова, за добро или за лошо, поредното Ваше предсказание стана факт и преди дни светът притаи дъх от нападението на Иран над Израел. Само с военна сила ли ще дойде промяната на планетата?

- Не, промяната ще дойде най-вече благодарение на високите технологии, роботите, изкуствения интелект. Важно е да се знае, че изкуственият интелект и роботите не идват за да ни унищожат, а да си взаимодействаме и да станем по-креативни, продуктивни, усъвършенствани и сплотени. Девизът на Петър Дънов и Бялото братство: “Подай ръка, предай нататък”, ще бъде водещ. И в България, и в глобален мащаб. Въобще не трябва да се плашим, защото новите технологии идват да ни помогнат и да направят живота по-спокоен и продуктивен. Ще виждаме подготовката с роботите, които предстои да навлязат във всяка една сфера, във всяка една държава и част на света. Със сигурност обаче появата им ще бъде шок за някои. Роботите ще заменят липсващата работна ръка. Благодарение на изкуствения интелект ще се повишат шансовете за намиране на работа дори от страна на слабо образованите. Важно е обаче да се подготвим да живеем в мир, любов и хармония както с роботите, така и с изкуствения интелект. Трябва да се знае, че ние хората и за в бъдещи ще бъдем тези, които ще дават информация и ще ги обучават.

 

- България е прочута по света с  възможностите си за туризъм, но сякаш и в тази сфера оставаме на опашката, въпреки всичко, което Бог ни е дал?

- Аз виждам, че се задава един много силен летен туристически сезон и България ще стане много желана дестинация. Това важи за морския и планински туризъм, но е задължително държавата да работи целенасочено за развитието на т.нар. поклоннически туризъм и да покаже на света нашите невероятни църкви и манастири, също така да се инвестира в селския и агро туризъм, защото в тях има огромен потенциал.

 

- Нека сега да обърнем поглед към футбола. Българският футболен съюз вече има ново ръководство и нов председател - Георги Иванов-Гонзо. В същото време българският национален отбор отдавна не е играл на голямо първенство. Как ще се отрази промяната в БФС на спортните ни успехи и ще можем ли някога отново да изживеем щастието от 1994 г., когато станахме четвърти в света?

- Ето, че стигаме и до моята любима тема - футбола, която е голямата ми страст. Както читателите Ви знаят, аз коментирам този спорт от 40 години, сега навлизам в 31-вия сезон, който ще приключи м. май. В България избраха нов председател на БФС с разбира се, новото-старо ръководство. Вярвам, че трябва да му се даде време на Гонзо за да започне той да изпълнява програмата си за инвестиции и проекти за детско-юношеските школи. Трябва да се акцентира върху назначаването на подготвени нови треньори и да се създава във всяко едно училище и населено място детски и младежки футболен отбор, и тези отбори да се подкрепят от общините и държавата. Необходимо е също така да се привличат футболни специалисти от чужбина, които да обучават нашите треньори. Важно е да се изгради академия от подготвени хора, по подобие на италианската Coverciano. Задължително е изграждането на нови стадиони и подобряване на инфраструктурата на спортните съоръжения. Нужен е млад треньор на националния отбор, с модерно мислене, за да може да изгради силен тим, който да изведе България на световни финали. Наблюдавам постепенното израстване, сплотяване и мотивиране на националите. За Илиян Илиев прогнозирам, че тепърва ще се доказва като успешен треньор и че той е отличен избор за водач на лъвовете ни. Той събра футболисти с изявени таланти и потенциал и скоро няма само Кирил Десподов да ги носи на раменете си. Аз съм оптимист за бъдещето, макар напрежението и скандалите около Георги Иванов няма да стихнат. Той ще подаде ръка за обединяване, но нищо чудно догодина пак да ескалира напрежението заради недоволство от някои страни. Моята прогноза и апел към футболните хора е да сложат край на разделението, защото в крайна сметка виждам, че ще се положат много усилия за преодоляване на подводните камъни пред Гонзо. Държавата обаче категорично трябва да застане зад футбола, давайки му подкрепа и стабилна ръка. Виждам и друго - въпреки, че в България Боби Михайлов търпи нападки и подигравки, трудът му ще бъде оценен навън и той ще получи предложение за висок пост в УЕФА или ФИФА.

- Има ли опасност светът и нашата страна да бъдат покосени от нова пандемия, както това стана през 2020 г.? Изобщо какви са Вашите прогнози за здравето на хората? Има ли надежда за пробив в лечението на неизлечими болести?

- Очаквам изкуственият интелект и роботите да намерят ключово приложение в медицината. Аз и преди съм казвала, че една от най-тежките и социално значими болести - ракът, ще остане в историята, ще бъде открито в близките години много ефикасно лекарство за онкологичните болести, а кръвните тестове буквално за секунди ще дават информация къде в тялото ни се развиват ракови и туморни образувания. Лекарите ще стигнат до там най-сетне да си подадат ръка с алтернативната медицина, ще се научат да лекуват паралелно болките на душата и на тялото. Съществуват едни кафяви водорасли, които виреят в Бяло море - тяхната съставка ще бъде внедрена в новия медикамент за лечението на онкологичните заболявания. С помощта на изкуствения интелект ще се решат проблемите със зрението и с двигателната система, много хора, които до момента са парализирани, ще имат шанс да проходят. Очаквам да се намери лек за аутизъм, деменция, за хормоналните проблеми и за имунните болести. Една от фирмите, които и в момента разработва добавки на базата на кафяви водорасли, ще регистрира подем. В момента към нея работи цяла академия, под ръководството на създателя на тези продукти -  Анатолий Петров, където множество подготвени хора се трудят, а благодарение на сериозна мрежа от дистрибутори, плодовете на техния труд ще достига до все повече хора по света.

 

- Разкажете повече за тези кафяви водорасли.

- Все повече хора ще се докосват до чудодейните продукти и в бъдеще те ще бъдат признати като една от терапиите на най-тежкото заболяване - рака. Ще има качествено лечение, признато в глобален мащаб, базирано на кафявите водорасли от Бяло море. Ще се провежда още и лечение със стволови клетки, както и кръвни тестове, с които за секунди ще се установява какво се развива в нашия организъм и то ще бъде стопирано.

 

- А ще бъдем ли пощадени ние българите от природните стихии?

- България е богоизбрана земя, но в глобален мащаб ще се сблъскваме с тежки катаклизми - земетресения, наводнения, изригване на вулкани и други стихии. Определено тази година ще бъде разтърсваща, но тук е мястото на изкуствения интелект и роботите, които ще влязат в действие. Те предварително ще дават информация за да спасяват колкото се може повече човешки животи. Онова, което е непосилно за човека, изкуственият интелект ще дава “първа помощ” за предотвратяване на бедствия и трагедии. В България трябва много сериозно внимание да се обърне на укрепването на дигите и язовирите. Нужна е сериозна човешка намеса под формата на инвестиции, за да предотвратим свлачищата и да не се сблъскваме с аварийни ситуации.

 

- Можем ли да поднесем все пак един по-оптимистичен за българите финал на днешната ни среща?

- Няма нищо вечно и трябва да сме готови за истинските промени, които идват за доброто на нашата прекрасна родина България, Бог е любов, обичайте се, подкрепяйте се и нека българите бъдем винаги заедно, защото заедно сме по-силни. Нека създадем едно прекрасно място за живеене – нашата родина!

Източник: svobodnoslovo.eu