Кандидатът за конституционен съдия Борислав Белазелков не помни коя фондация е учредявал и че подписът му е заверен нотариално от собствената му сестра - нотариус Ксения Белазелкова. Друго бяло петно в спомените на номинирания от ПП-ДБ пенсиониран магистрат е колко пари е прибрал от обучението на кандидат-нотариуси през 2015 г. Тогава той, в компанията на сестра си и на вече покойния свой съратник Кристиан Таков, е бил лектор на баровски семинар в 5-звезден хотел, където е преподавал в зала за 300 души срещу “куверт” от по 360 лв. на калпак.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева колко е бил хонорарът му, Белазелков отвърна: “Ние сме водили обучение за подготовка на кандидатите да се явят на изпит. Откакто има изпити за нотариуси и за частни съдебни изпълнители, аз винаги съм участвал в обучението на кандидатите за подготовката им за изпита. И това никога не е било случайно. Това е било за да не мога да бъда включен в комисията за изпит. Провеждането на тези обучения ме е предпазвало от включването ми в комисията и аз в никоя комисия не съм участвал. Хонорарът ми не знам колко е бил”, чистосърдечно си призна той.

 

Ексклузивно! Борислав Белазелков не помни колко пари е получил за обучение на кандидат-нотариуси и ЧСИ-та. Подарил скъпи имоти на племенница и кръщелник

Нашата колежка не спря да пита бъдещия конституционен съдия дали все пак е обсъждал с лидерите на  “Продължаваме промяната” и “Демократична България” една от водещите им идеи на за легализирането на гей браковете. Вместо да подкрепи морално хората, които са го номинирали за КС, съдията отвърна: “Не е обсъждан въпросът. Изобщо не е обсъждан. Аз какво общо имам с това?” и побърза да се шмугне в зала 134 на бившия Партиен дом, където депутатите от Конституционната комисия го чакаха за изслушване.

 

Не по-малко любопитен беше отговорът му на въпрос кои са двете млади девойки и младият момък, на които е подарил скъпи имоти не отдавна. “Подарил съм на племенницата, дъщерята на сестра ми, апартамент, който тя ми купи на мен. А на кръщелника си съм подарил половин апартамент”, уточни Белазелков.

 

Какво още каза кандидатът на ПП-ДБ преди да влезе в зала, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu