Президентът на Съединените щати в периода 1993 - 2001  ще дойде на посещение в България по покана на изпълнителния директор на Huvepharma и член на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев.

Двамата ще вземат участие в дискусия посветена на Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения, а акцентът ще бъде поставен на продоволствената сигурност в глобален мащаб.

Ексклузивно! Бил Клинтън пристига в България по покана на Кирил Домусчиев

Бившият президент на САЩ е уверен, че именно селското стопанство е основната движеща сила за социално и икономическо развитие. Това е причината секторът да е в основната на вниманието му. Роденият през 1946-та година Бил Клинтън се насочи към обществената дейност почти веднага след президентския стол.

Глобалната Инициатива е стартирана през 2005-та година, а до момента поетите ангажименти от партньорите в нея са над 3 700. От Инициативата смятат, че това е променило живота на над 435 милиона души по целия сват.

През октомври миналата година Домусчиев изнесе реч пред бизнес лидери и общественици на CGI.

Кирил Домусчиев прикани света да се насочи към иновации, за да може да се осигурят надеждни снабдителни линии на качествена храна.

Целта е хранителните доставки да успеят да устоят на глобалните кризи, а също така и да посрещнат нуждите, които се очаква да е удвоят след по-малко от 30 години.

Източник: blitz.bg