Повече от очевидно е, че на поамериканчения българин Джино Бианкалана не му провървя никак с бизнеса у нас, след като фалит удари и второто му заведение.

Той призна, че продава хотела и ресторанта, отворени преди по-малко от две години, допълвайки, че като му трябват пари ще ходи да кара тир и после ще идва да ги харчи тук.

 

Джино първо стопанисваше заведение в американски стил в столичния квартал „Манастирски ливади“. След като обаче така и не можа да го разработи, се наложи да хлопне кепенците. След него не се отказа от идеята за ресторантьорство и инвестира пари в хотел и заведение в „Драгалевци“, което въпреки усилената реклама, така и не потръгна.

 

Гино Ташев, който винаги се е опитвал да скрие ромския си произход, заяви, че многократно е сменял персонала и все не можел да попадне на читави хора. Според твърденията на мургавелкото, готвачите го изнудвали за пари и не искали да работят.

 

Риалити героят призна, че и до днес работи като шофьор на камион в Америка.

„Когато ми свършат парите, отивам в Америка и карам камион. Да, работя като тираджия“, призна бившият на Джена. Очевидно в момента Джино харчи парите, изкарани като тираджия. Отказал се е да прави бизнес у нас, тъй като си е дал сметка, че нещата не му се получават и няма смисъл да налива пари.

 

И макар нощувката в хотела на Бианкалана да възлиза на стойност 110 лева, то клиентите не са никак доволни не само от цената, а и от предлаганите условия. Преобладаващата част от тях се оплакват от лошо отношение, изнудване за повече пари, а не тарифите, които са отбелязани на сайта им, липса на климатици, перманентен цигарен дим, шум, празна рецепция и дори заплахи за бой от собственика.

 

„Пишеше, че има климатик, но той не съществуваше. Само 3 стаи са с климатик – когато ги няма, имате лош късмет. Стаята и банята не бяха чисти. Банята миришеше на прашно и имаше много животинки – паяци, мравки, бръмбари.

Собственикът не говореше или се преструваше, че не говори английски, и моите оплаквания, както и молбата за смяна на стаята не бяха чути. Стаите не са като на снимките“, пишат разочаровани чужденци, които никога няма да повторят престоя си в неговия хотел.

 

Испанец пък се оплаква от заплахи за побой от собственика и дори твърди, че е пуснал жалба в полицията.

„Типичен хотел на мафията – при регистрация бях обиден от собственика на хотела и заплашен, че ще бъда ударен. Веднага напуснах хотела и подадох оплакване в полицията“, жалва се потърпевшият от бутиковия хотел, който си търси нов собственик.

 

Друг турист пък се оплаква, че са заключили хотела привечер, докато той бил навън, а след това никой не му отворил, и телефоните били изключени. Наложило му се да търси друга алтернатива за нощта, а на сутринта отишъл само да си събере багажа.

Източник: Уикенд